Earth Hour

Bild på eldshow och logotyperna för Earth Hour och Östersunds kommun

Lördagen den 30 mars. 20:30 - 21:30, är det dags för världens största klimatmanifestation Earth Hour. Earth Hour är ett globalt initiativ från Värdsnaturfonden (WWF) för att uppmärksamma klimatfrågan genom att under en timme släcka ner och stänga av så mycket belysning och elektrisk apparatur som möjligt.

Östersunds kommun har under flera år deltagit i denna mani­festa­tion för att sätta fokus på klimatfrågan. Östersunds kommun arbetar kontinuerligt med att både energieffektivisera våra egna verksamheter, men också för att alla invånare i kommunen ska vara medvetna om hur vi kan spara energi och bidra till en bättre miljö.

I Östersund kan du veckan innan kan du gå på intressanta föreläsningar om energi och cirkulär ekonomi och vara med på Spillhäng på Spilloteket. Under själva Earth Hour kan du gå på akustisk konsert i Stora kyrkan med Riltons vänner. Hela programmet hittar du här.PDF

Program för Earth Hour-veckan

26 mars 11:30-13:00 Energiföreläsning: hur företag kan minska sin energiförbrukning.
För företag. Lunchföreläsning med Willy Ociansson. Vi bjuder på lättare lunch!
Plats: Norra station, Hamngatan 11. Anmäl dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

26 mars 18:00-19:00 Energiföreläsning: vilka energieffektiviseringar kan göras.

För villaägare och bostadsrättsföreningar. Föreläsning med Willy Ociansson. Vi bkjuder på fika! Plats: Norra station, Hamngatan 11. Anmäl dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

27 mars 18:00-21:00 Troskväll med Spilloteket
För allmänheten. Gå från klimatoro till handling! Vi syr hållbara, bekväma, roliga och snygga trosor av färgstarkt spilltyg från Dots n’ Bows i Östersund. Symaskiner och mönster finns på plats på Spilloteket.
Plats: Spilloteket, Lignellsalen Jamtli. (Gränden ner mot Stora scenen, titta efter skylt!)
Från 15 år, kostnadsfritt!

27 mars 18:00-19:30 Föreläsning om cirkulär ekonomi.
För allmänheten. Föreläsning med Maja Blomqvist om cirkulär ekonomi, och Anna Bergström om Världens coolaste köpcentrum - Retuna återbruksgalleria. i samarbete med Länsstyrelsen. Vi bjuder på fika! Plats: Norra station, Hamngatan 11. Anmäl dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

28 mars 15:00-18:00 Spillhäng med Spilloteket.
För allmänheten. Gillar du att pyssla, skapa, uppfinna och hänga med kompisar? Då ska du komma och vara med på spill-häng! Vi har fyllt Spilloteket till bredden med massor av nytt spillmaterial från industrier runt om i Jämtland. Plats: Spilloteket, Lignellsalen Jamtli. (Gränden ner mot Stora scenen, titta efter skylt.) Alla åldrar är välkomna, kostnadsfritt!

30 mars Earth Hour 20:30-21:30 Akustisk konsert med Riltons vänner
För allmänheten. Akustisk konsert utan elektriskt ljus i Stora kyrkan. Efteråt bjuds det på kaffe eller te och chokladbit på kyrktrappan. Alla åldrar är välkomna, kostnadsfritt!

Fakta: Vår energiförbrukning i Östersund

Visste du att alla vi i Östersunds kommun tillsammans lyckats sänka energiförbrukningen med hela 12% mellan 2010 och 2014? Det är fantastiskt bra på så kort tid - men vi vill bli ännu bättre! Fortfarande förbrukar alla vi som bor och verkar i Östersunds kommun i snitt ungefär 33 000 kilowatt-timmar energi per person och år, så vi kan bli ännu bättre.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-03-19