Earth Hour

Bild på eldshow och logotyperna för Earth Hour och Östersunds kommun

Earth Hour är ett globalt initiativ från Världsnaturfonden (WWF) för att uppmärksamma klimatfrågan genom att under en timme släcka ner och stänga av så mycket belysning och elektrisk apparatur som möjligt.

Earth Hour 2020
Lördagen den 28 mars
20.30-21.30

Östersunds kommun har under flera år deltagit i denna mani­festa­tion för att sätta fokus på klimatfrågan. Östersunds kommun arbetar kontinuerligt med att både energieffektivisera våra egna verksamheter, men också för att alla invånare i kommunen ska vara medvetna om hur vi kan spara energi och bidra till en bättre miljö.

Earth Hour Challenge

Under Earth Hour uppmärksammar vi klimatförändringarna och den minskade biologiska mångfalden. Du kan även göra skillnad genom att delta i Earth Hour Challenge. Du kan mäta och minska din klimatpåverkan och bidra till att öka den biologiska mångfalden.

WWF har tillsammans med appen Deedster tagit fram Earth Hour Challenge för att göra det roligare och lättare att minska din miljöpåverkan. I appen Deedster kan du räkna ut ditt klimatavtryck och quizza dig till mer kunskap om hållbarhet och klimat, dessutom kan du göra deeds/uppdrag för att minska ditt klimatavtryck och stärka biologisk mångfald, och tävla - i lag eller ensam. Ange Östersund som lag så tävlar vi tillsammans och ser hur vi står oss mot jämfört med andra kommuner. Läs mer om Earth Hour Challenge här.

Klimatarbetet i Östersunds kommun

Klimatutmaningen är akut. Östersunds kommun har därför beslutat att vi ska ligga i täten mot ett hållbart samhälle. På www.ostersund.se/klimat kan du läsa mer om hur kommunen jobbar med frågor som rör klimat och miljö.öppnas i nytt fönster

Fakta: Vår energiförbrukning i Östersund

Visste du att alla vi i Östersunds kommun tillsammans lyckats sänka energiförbrukningen med hela 12% mellan 2010 och 2014? Det är fantastiskt bra på så kort tid - men vi vill bli ännu bättre! Fortfarande förbrukar alla vi som bor och verkar i Östersunds kommun i snitt ungefär 33 000 kilowatt-timmar energi per person och år, så vi kan bli ännu bättre.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-07-21