Östersundsfesten

Banderoll med texten Välkommen till Östersundsfesten

Östersundsfesten 2020 är inställd på grund av coronaviruset

Tyvärr är Östersundsfesten 2020 ytterligare ett av alla de evenemang som ställs in på grund av coronaviruset. Vi tar nya tag och planerar nu för en ännu häftigare Östersundsfest 2021. Välkomna då!

Varje höst bjuder Östersunds kommun och Studentföreningen in till ett glatt och kärleksfullt kalas som går av stapeln i Badhusparken och Surf­bukten. Vi hyllar dig som är ny invånare, du som bor här och vårt Öster­sund. Det brukar vara en skön dag fylld med roliga aktiviteter, inspiration och festligheter för stora och små.

Du är välkommen

Festen handlar om vår kärlek till dig som är ny i stan oavsett om du är ny student på Mitt­univer­sitet, nyanländ från ett annat land eller om du flyttat hit för familjen, kärleken, arbetets eller fjällens skull. Vi vill att du ska veta att du är varmt välkommen.

Du är värdefull

Östersundsfesten är också en dag då vill lyfta kärleken till vår plats, det Östersund vi lever, verkar och bor på. Kontrasten mellan stad och fjäll, eldsjälarna, initiativen, kulturen, företagen, forskningen och idrotten. Det som är Östersund.

Än viktigare är det här för oss ett tillfälle att hylla dig som bor i Östersund. Du som bor här, jobbar här, bidrar till vår välfärd, kommer med idéer och ny kunskap, skapar kultur, driver företag, föder barn, utbildar vår unga, tar hand om den som är sjuk. Du är värdefull och betyder mycket för Östersunds utveckling.

Du gör skillnad

Du betyder också mycket för våra nya invånare. Genom att vara nyfiken, bjuda på dig själv och också bjuda in gör du skillnad. Kanske minns du hur det känns att komma till en helt ny plats. Vilken du först träffade, vad du åt, hur platsen luktade, vilka ljud du hörde, hur du kände?

Kanske är det just dig en ny Östersundsbo minns? Se Östersundsfesten som ett bra tillfälle att prata med den du står bredvid.

Program

Östersundsfesten 2020 fick tyvärr ställas in på grund av coronaviruset. Nytt program inför Östersundsfesten 2021 kommer i augusti 2021.

2019 års program

Datum: Lördagen den 7 september 2019
Tid: 12.00-16.00
Plats: Badhusparken och Surfbukten

Området kring Badhusparken och Surfbukten kommer att sjuda av liv och aktiviteter mellan klockan 12.00 och 16.00.

Scenprogram

Med reservation för ändringar

12.00 Hej och välkommen till festen! Dansa Birger- och Storsjöodjursdansen och sjung med Kåda.

12.20 Danspass med Friskis & Svettis

12.50 Cirkus Kul & Bus

13.10 Intervju med kommunfullmäktiges ordförande Hanna Wagenius

13.20 Al farah dansuppvisning

13.30 Zumba med Carlos

14.00 Allsång med Coldshine

14.30 Linedance med Fun Country

15.00 P danjelsa med vänner gungar loss (livemusik)

Annat skoj som händer under dagen

Dessa aktiviteter sker mellan 12.00 och 16.00:

Ponnyridning, hoppborg, studenternas kortege och overallinvigning, Kul & Bus ansiktsmålning och prova-på cirkus, afrikansk dans, gratis aktiviteter i Surfbukten, Jämtens marknad (från klockan 10.00), Reko-ring, prova-på skidskytte, gratis turer med Thomée*, Energi/Fairtrade, Big Lake Coffee & Wheelys, spraya en husbil med Karavanen, Cykling utan ålder, chillallé, The Outdoor Camp, måla stooor Nanndala med Nanna & Co eller testa kajak/stand up paddleboard.

Du kan också träffa representanter från Östersunds kommun, Scouterna, UNF, Lagg & Hoj, Röda Korset, Integrationsservice, Clarion, Hej Främling, Innanförskapsakademin och Sjöräddningssällskapet.

* Thomée avgår klockan 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00 och pågår ungefär 45 minuter.

Varmt välkomna!

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-08-17