Ta ditt företag in i framtiden - Kostnadsfri föreläsningsserie i tre delar

Så kan ditt företag växa, öka lönsamheten, konkurrenskraften och attrahera talang!

Näringslivskontoret välkomnar dig till en kostnadsfri föreläsnings­serie i tre delar på Verket i Östersund! Tredje och sista föreläsningstillfället skulle ha hållits den 23:e mars men fick ställas in på grund av covid-19. Nu arrangeras istället föreläsningen digitalt och kommer att webbsändas 15 oktober.

Med start 23 januari får du som rekryterande chef eller du som arbetar inom en central HR-funktion chansen att möta några av landets främsta experter inom jämställdhet, mångfald och långsiktigt företagande! Efter respektive föreläsning finns möjlighet att stanna kvar och mingla med övriga deltagare och dessutom träffa Östersunds kommuns matchnings­kontor! Vi bjuder på alkoholfritt bubbel och tilltugg.

Konferencier för föreläsningarna är Anna Olofsson Frestadius, utvecklings­chef för Torsta. Anna har lång erfarenhet av företagsutveckling och tar med perspektivet av de gröna näringarna på frågorna.

Föreläsningar

15 oktober: "Exempel från verkligheten - företag som vågar"

Stina Haglund
och Mats Nilsson

Bild på Stina med citatet Är verkligen jämställdhet/mångfald relevant för min organisation?

"Exempel från verkligheten - företag som vågar"

Stina Haglund. VD och ägare av YourWill AB, ett konsultbolag som arbetar med företagsutveckling i Västernorrland och Västerbotten. Stina är en mycket uppskattad föreläsare och har som konsult arbetat med jämställdhet och mångfald på såväl stora som små arbetsplatser, både i privat och offentlig sektor. Genom konkreta och tankeväckande exempel från näringslivet lyfter Stina vikten och vinsten av att arbeta med jämställdhet och mångfald, bland annat utifrån ekonomisk lönsamhet, företagsinnovation, samhällsansvar men också ur ett arbetsgivarvarumärkesperspektiv.

Porträttbild på Mats Nilsson
Porträttbild på Mats Nilsson

Mats Nilsson. HR-chef för Holmen Skog, ett företag i traditionell basnäring som insett vikten av arbetet med jämställdhet för innovation och förändrings­benägenhet. Under flera år, med all personal och på ett djuplodat sätt har Holmen Skog arbetat för att bli mer reflexiv och normkreativ, en arbetsgivare som vi alla vill ha!

PLATS: Webbsändning

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du en länk skickad till dig cirka en vecka
innan föreläsningstillfället.

DATUM: Torsdagen den 15 oktober 2020

TID: Klockan 12.00 - 14.00

PRIMÄR MÅLGRUPP: Rekryterande chefer och centrala HR-funktioner.
Är fler på din arbetsplats intresserade, är du välkommen att sprida länken internt.

"Fantastiskt upplägg, varit på de två första föreläsningarna och uppskattat det mycket. Fått en hel del nya insikter, tankar och inspiration. Bra jobbat!”


”Mycket bra format på arrangemanget. Proffsigt och givande. Kändes som om man fick med sig mycket trots att det inte tog så mycket tid utöver lunchen. BRAVO och tack!”

20 februari: "Va inte så svensk"

Elaine Eksvärd
och Kristina Berger

Bild på Elaine samt citatet Retorik är inte konsten att tala. Retorik är konsten att få andra att lyssna.

"Va inte så svensk"

Elaine Eksvärd. Retoriker och VD för retorikbyrån Snacka Snyggt, Elaine beskriver sig själv som en person som står i gränslandet ”invandrare” – fast hon aldrig vandrat in – och är svensk. Uppväxt i en av Stockholms invandrartäta förorter har hon sett rasismen från två olika perspektiv – både drabbad som svensk och mörkhyad. Med humor, värme och mycket allvar berättar hon om rasismens många ansikten och kulturer. Efter denna föreläsning kommer du känna att ni har konkreta frågeställningar och en retorik att börja använda för att nå både mångfald och integration. Den här föreläsningen är för er som vill prata mångfald på ett konstruktivt sätt

Porträttbild på Kristina
Porträttbild på Kristina

Kristina Berger. VD för Cygni Östersund, IT-konsult-bolaget som vid sex tillfällen vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats! Utmärkelsen delas ut av stiftelsen Great Place To Work och baseras på världens största medarbetar­undersökning som omfattar 10 miljoner personer i 50 länder. Kristina berättar om Cygnis arbete för jämställdhet och mångfald i en traditionellt mansdominerad bransch.

Denna föreläsning har redan varit

23 januari: "Hur hänger jämställdhet och mångfald ihop med företagslönsamhet?"

Amanda Lundeteg
och Stefan Lindbäck

Bild på Amanda med citatet Studier visar att bolag som har blandning av kön på toppen är mer lönsamma. Företag med minst 30% kvinnor i ledningar har visat sig göra 6% högre vinster.

"Hur hänger jämställdhet och mångfald ihop med företagslönsamhet?"

Amanda Lundeteg. VD för Allbright stiftelse och utnämnd till nummer ett på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste, en av näringslivets 150 super­kommunikatörer och en av årets mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer. Med fokus på fakta och statistik från rapporter och forskning tydliggör Amanda vilka möjligheter ett aktivt arbete för jämställdhet och mångfald tillför. Hon belyser utmaningar, ger exempel på vanliga fällor och berättar hur både medarbetare och chefer kan driva förändringen.

Porträttbild på Stefan Lindbäck
Porträttbild på Stefan Lindbäck

Stefan Lindbäck. VD för Lindbäcks bygg, ett familjeföretag i fjärde generationen med stort fokus på hållbarhet och jämställdhet i en traditionellt mansdominerad bransch. Under de senaste åren har företaget arbetat målmedvetet och systematiskt med jämställdhetsfrågan vilket bland annat lett till fler kvinnliga anställda. Stefan berättar om företagets resa och varför de valt att göra den.


Denna föreläsning har redan varit!

FÖRETAG HAR MYCKET ATT VINNA PÅ att prioritera jämställdhet och mångfald och behandla det som en affärsfråga – likt vilken annan som helst. Förutom all forskning som pekar på att jämställda bolag, utöver bättre lönsamhet, visar en bättre innovationsförmåga handlar det även om att både kunna attrahera och behålla talang. I dagens konkurrensutsatta företags­klimat riskerar du att gå under, till slut, om du klamrar dig fast vid gamla strukturer.

UNDERSÖKNINGAR VISAR ATT näringslivet i Östersunds kommun har svårt att hitta rätt kompetens och uppger kompetensförsörjning som ett av de största hindren för att växa. Samtidigt har många människor, trots kompetens inom bristyrken, stora svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Om vi inte öppnar upp för dessa riskerar vi att förlora arbetskraft vi behöver. Undersökningar visar exempelvis redan tecken på utflyttning av kvinnor och utrikes­födda.

VI VILL GE DIG SOM FÖRETAGARE i Östersunds kommun mod att tänka nytt och brett vid rekrytering och att se möjligheterna med jämställdhet och mångfald, både ur ett socialt-, ekonomiskt och arbetsgivarvarumärkesperspektiv. Konkreta tips utlovas!

Föreläsningarna sker i samarbete med Innanförskapsakademin och med stöd av Tillväxtverket.

Logotyp för tillväxtverket
Logotyp för Innaförskapsakademin
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-06-22