Tobaksfri Duo

Vi är på jakt efter företagare, föreningar och andra verksamheter som vill stötta Östersunds barn och unga till tobaksfrihet genom fina erbjudanden som belöning för att de håller sig ifrån tobak under hela grundskolan.

bild på händer med grått och svart nagellack

Bakgrund kring projeket

Under hösten 2018 påbörjas arbete med den tobaksförebyggande metoden Tobaksfri Duo i Östersunds kommun. Först ut blir eleverna i årskurs 5 och 6 i de fyra skolorna i Torvalla-området, Fjällängsskolan, Mimergården, Torvallaskolan och Ängsmogården. Målet är att tids nog få med så många som möjligt av skolorna i Östersunds kommun.

Det här går metoden ut på

Metoden går i korthet ut på att barn skriver kontrakt med en viktig vuxen i deras närhet (vårdnadshavare eller annan i hemmet, personal på skolan eller en annan viktig vuxen) om att de tillsammans ska vara tobaksfria tills eleven slutar grundskolan. Kontraktet följs årligen upp av skolan.

Läs mer om metoden på Tobaksfri Duos webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Som belöning och morot får eleverna ett medlemskort, vilket ger erbjudanden och rabatter hos lokala verksamheter, företag och föreningar. Dessa finns samlade på den regionala sidan Tobaksfri Duo Jämtland.

Tobaksfri Duo Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var med och stötta projektet

Vill du veta mer?

Kontakta drogförebyggnade koordinator Ellen Kristiansson.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-11-02