Träffas på distans

Under coronatider får vi hitta nya lösningar för att hålla kontakt med våra anhöriga. Har du en anhörig på särskilt boende kan du höra av dig till personalen som hjälper till med kontakten.

Äldre man som sitter och skriver vid dator

Eftersom det råder besöksförbud inomhus på alla våra särskilda boenden erbjuder Östersunds kommun istället möjlighet att komma i kontakt med anhöriga digitalt. Det kan vara i form av ett videosamtal eller ett vanligt telefonsamtal.

Ta kontakt med det aktuella boendet så hjälper de dig med mer information om hur ni genomför detta. Med videosamtal kan ni till exempel fika, äta middag och se på TV tillsammans. Och du kan själv spela in en filmhälsning och skicka till din anhörige.

Kontaktuppgifter till våra särskilda boenden hittar du under presentationen av respektive boende

Säkra besök utomhus

Nu blir det möjligt att göra säkra besök utomhus på våra äldreboenden och LSS-boenden med medborgare över 70 år.

Inför sommaren utrustas våra boenden med plexiglasskivor som gör det möjligt att sitta utomhus och fika tillsammans på ett säkert sätt. Tänk på att kontakta personalen i föväg för att boka in besöket!

Här kan du se filmen Skärmträff på Östersunds äldreboenden

För dig som har anhörig på LSS-boende

Även på LSS-boenden avråder vi starkt från besök. På LSS-boenden där det finns medborgare över 70 år råder besöksförbud. Även här kan du prata med personalen om din anhörige behöver hjälp med tekniken för att genomföra ett videosamtal.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-06-10