Vaccinering mot covid-19

Kommunen sköter vaccination inom sina egna verksamheter. Allmänhetens vaccination görs av Region Jämtland Härjedalen.

Läget just nu

Vaccination inom kommunens verksamheter

Kommunen vaccinerar alla som bor på särskilt boende och de personer som har hemsjukvård. Region Jämtland Härjedalen ansvarar för all övrig vaccination.

Vaccinationerna inom kommunens verksamheter är nu avslutade, med undantag för vaccinationer av sommarvikarier.

Vaccination för allmänheten – vecka 28

Det är Region Jämtland Härjedalen som ansvarar för vaccinering av allmänheten. Här följer senaste lägesrapporten från deras facebooksida:

DIN VACCINATION KAN RÄDDA LIV

Vaccinera dig – det är det viktigaste du gör i sommar. Vaccination är det bästa sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19 och att minska smittspridningen. Två doser behövs för ett effektivt skydd. Alla som har fyllt 18 år eller är äldre kan boka tid för vaccination – gör det så snart som möjligt.

SOMMARTIDER PÅ MOTTAGNINGARNA

Under sommaren kan öppettiderna på vaccinationsmottagningarna variera. I Östersund pågår vaccination utan uppehåll, men på andra orter görs vaccinationer bara vissa veckor. Om du vill vaccinera dig på en annan ort än den där du bor så går det bra. Du behöver inte lista om dig. Men tänk på att du ska kunna ta dos 1 och dos 2 på samma mottagning.

PLANERA FÖR BÅDA DOSERNA

Det är viktigt att du planerar för både dos 1 och dos 2 när du bokar tid för vaccination. Se till att du är säker på att du inte har något som förhindrar att du får dos 2 ungefär sju veckor efter dos 1. Det är särskilt viktigt nu i semestertider. Undvik att boka om dos 2.

VACCINATIONERNA LÖPER PÅ

Under vecka 28 får vi leverans av 4680 doser från Pfizer och 1200 doser från Moderna. Till och med den 12 juli har 77400 personer fått minst en dos vaccin mot covid-19. Av dem har nästan 52000 personer färdigvaccinerade och har fått båda doserna!

COVIDBEVIS UNDERLÄTTAR RESOR I EU

Du som är vaccinerad med två doser kan hämta det digitala covidbeviset, som underlättar resor i Europa. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt eller har tillfrisknat från covid-19. Läs mer på www.covidbevis.se Länk till annan webbplats..

BOKA VIA TELEFON ELLER NÄTET

När det finns vaccin så går det att boka tid genom att logga in på 1177.se eller ringa 063-14 22 50. Om du inte ser några tider när du loggar in eller inte kan välja din ort i talsvaret, så är de tillfälligt slut. Det kan finnas tider kvar via telefonbokningen även om de är slut via 1177.se, och tvärtom.

HÅLL DIG UPPDATERAD

Den senaste informationen om vaccination mot covid-19 hittar du alltid på 1177.se/Jamtland-Harjedalen/nar-hur-vaccin-covid-19 Länk till annan webbplats.

Region Jämtland Härjedalens logotyp.

Stor risk = tidig vaccination

Vem som får vaccin först styrs av nationella prioriteringar. De som löper störst risk att bli allvarligt sjuka erbjuds vaccinet först.

Det går alltså inte att boka tid eller ställa sig i någon kö för vaccinering nu, varken för allmänheten eller för personer i riskgrupper eller på andra särskilda boenden.

Hur får jag veta mer?

Beskedet från regionen är att alla invånare i Jämtlands län kommer att få veta när, var och hur vaccination mot covid-19 ska ske, men man kan inte ge någon detaljerad information i dagsläget eftersom det är oklart när och hur mycket vaccin som finns tillgängligt.

Information kommer att ske via annonser i dagspress, regionens hemsida och via 1177.se.

Viktigt att fortsätta följa rekommendationerna

För det vaccin som regionen använder i nuläget behövs två doser som ska tas med cirka tre veckors mellanrum, och det tar ungefär en vecka efter sista dosen innan kroppen har bildat de antikroppar som ger skydd mot sjukdomen.

Därför är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna även framöver.

Vanliga frågor och svar

Vaccination inom den kommunala verksamheten

Hur är läget just nu med vaccineringen inom kommunens verksamheter?

Vaccinationerna inom kommunens verksamheter är nu avslutade, med undantag för vaccinationer av sommarvikarier.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-07-13