Vi behöver dig

Coronakrisen ställer stora krav på samhället, inte minst inom vård och omsorg. Det finns ett stort behov av engagerade frivilliga som på olika sätt vill hjälpa till i den pågående coronakrisen.

Frivilliginsatser för dig som vill hjälpa till

En utsträckt hand

Frivilligarbete via Röda Korset

Det kommer att vara ett stort behov av frivilliga under en lång period framåt. Röda korset har det nationella uppdraget att samordna frivilliginsatserna.

Så har du möjlighet att hjälpa till så är du hjärtligt välkommen. Än så länge handlar det mest om att hjälpa personer i riskgrupp med inköp av livsmedel och hygienartiklar.

Anmäl dig som frivillig hos Röda Korsetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skyddsmaterial

Vård- och omsorgsförvaltningen ber företag och privatpersoner att se över möjligheten att sälja eller skänka munskydd, plastförkläden, handsprit, visir och annat till oss.

Om du vill sälja eller skänka skyddsutrustning så mejlar du till: skyddsutrustning@ostersund.se

Vi behöver skyddsutrustning för att minska risken för smitt­spridning av covid-19. Eftersom viruset är spritt över hela världen råder nu en global brist på skyddsmaterial.

Ett omfattande arbete i kommunen med att få fram skydds­utrustning till vårdpersonalen har gett goda resultat, och läget just nu anses mycket gott. Men arbetet fortsätter för att Vård- och omsorgsförvaltningen ska vara förberedd på kommande utmaningar.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-07-27