Vi behöver dig

Coronakrisen ställer stora krav på samhället, inte minst inom vård och omsorg. För att möta det ökade behovet förbereder Östersunds kommun bland annat rekrytering av extrapersonal. Det finns också ett stort behov av engagerade frivilliga som på olika sätt vill hjälpa till i den pågående coronakrisen.

Rekrytering av extrapersonal till kommunen

Vi förbereder oss nu för en eventuell stor brist på personal inom samhällskritiska funktioner. Vi söker vi dig som under en period vill och kan jobba inom våra verksamheter. Du är viktig. På riktigt. 

I vårt uppdrag har vi ett särskilt ansvar för att värna de svaga och risk­grupperna i samhället. Östersunds kommun planerar nu för en situation där vi under lång tid kommer att ha personal sjuk och frånvarande i våra samhällsviktiga verksamheter som:

  • Barnomsorg och skola; för att ge möjlighet för föräldrar att arbeta.
  • Omsorg om de med särskilda behov och de äldre; en verksamhet som pågår dygnet runt och som inte går att stänga.
  • Kök, vaktmästeri, städ, transporter med mera.

Du som redan är anställd som vikarie hos Östersunds kommun ska vända dig till din närmsta chef om du vill jobba mer.

Välkommen med din intresseanmälan!

Kollage med bilder på kommunens verksamhet

Om du blir aktuell för ett vikariat kontaktar vi dig för att se var och när det kan vara möjligt för en tjänst anpassad efter dina förutsättningar. Lön enligt avtal.

Frivilliginsatser för dig som vill hjälpa till

En utsträckt hand

Skyddsmaterial

Vård- och omsorgsförvaltningen ber företag och privatpersoner att se över möjligheten att sälja eller skänka munskydd, plastförkläden, handsprit, visir och annat till oss.

Om du vill sälja eller skänka skyddsutrustning så mejlar du till: skyddsutrustning@ostersund.se

Vi behöver skyddsutrustning för att minska risken för smitt­spridning av covid-19. Eftersom viruset är spritt över hela världen råder nu en global brist på skyddsmaterial.

Ett omfattande arbete i kommunen med att få fram skydds­utrustning till vårdpersonalen har gett goda resultat, och läget just nu anses mycket gott. Men arbetet fortsätter för att Vård- och omsorgsförvaltningen ska vara förberedd på kommande utmaningar.

Förklädesfabrik

Jakten på skyddsutrustning till vården har lett till att Östersunds kommun har startat egen tillverkning av långärmade skydds­förkläden.

Produktionen sker med hjälp av volontärer - vill du hjälpa till så hittar du information om hur du anmäler dig på Ösets Förklädes­fabrik på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frivilligarbete via Röda Korset

Det kommer att vara ett stort behov av frivilliga under en lång period framåt. Röda korset har det nationella uppdraget att samordna frivilliginsatserna.

Så har du möjlighet att hjälpa till så är du hjärtligt välkommen. Än så länge handlar det mest om att hjälpa personer i riskgrupp med inköp av livsmedel och hygienartiklar.

Anmäl dig som frivillig hos Röda Korsetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-05-06