Anmäl intresse för att arbeta som röstmottagare

Vid allmänna val har valnämnden i Östersunds kommun i egenskap av lokal valmyndighet hela ansvaret för genomförandet av röstning inom kommunen. I det uppdraget ingår att säkerställa att det finns tillräckligt många röstmottagare för att ta emot väljarnas röster både under förtidsröstning och på valdagen.

Din intresseanmälan är INTE bindande och du förbinder dig inte på något sätt genom att anmäla intresse via denna enkät

I Östersunds kommun arbetar över 300 röstmottagare vid varje allmänt val. Om du anmäler ditt intresse att arbeta som röstmottagare kommer valnämndens kansli att höra av sig till dig närmare valet för att bekräfta din intresseanmälan samt bjuda in till utbildning.

Vem kan tjänstgöra som röstmottagare?

• Du måste ha fyllt 18 år
  • Du har ett hjälpsamt och vänligt sätt
  • Du är noggrann
  • Du vill medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt

De arbetsuppgifter som ingår är bland annat att:

• Se till att det är god ordning i vallokalen
  • Ta emot röster och lägga dem i valurnan
  • Hjälpa väljare som ber om det

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta valnämndens kansli via Östersunds kommuns växel eller valnämndens e-postadress:

valnamnd@ostersund.se

Mer information om val, valdistrikt och röstningslokaler

Mer information om allmänna val Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta över Östersunds kommuns valdistrikt och förtidsröstningslokaler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-07-06