Medborgarnas Hjärta

Medborgarnas Hjärta är en utmärkelse som delas ut till en person eller arbets­grupp inom organisationen Östersunds kommun som genom sitt sätt att vara och jobba särskilt gjort tillvaron enklare, tryggare eller rikare för Östersunds kommuns invånare. Utmärkelsen ska inspirera till utveckling av kommunens verksamhet och skapa stolthet bland Östersunds kommuns anställda.

Utmärkelsen består av diplom och hyllningar under kommunens gemensamma medarbetardagar som genomförs vartannat år. 

Vem kan nominera?

  • Alla som bor och verkar i Östersunds kommun.
  • Du som kommer i kontakt med oss på annat sätt.

Du som är medarbetare inom Östersunds kommun kan nominera i din roll som medborgare där du som alla andra tar del av kommunens tjänster. Däremot kan du inte nominera en kollega på din arbetsplas eller din egen arbetsplats till priset.

De fick Medborgarnas Hjärta 2019


Medarbetare

Motivering från invånare

Emma Johansson

Nominerad av: Alexander Madsen

"Emma Är fantastisk. Hon lever får att ta hand om alla barnen på hennes arbetsplats. Inte bara barnen på hennes avdelning utan hela arbetsplatsen. Hon lär sig allt om barnen, vad dom gjorde i helgen, vad dom har får planer i framtiden, deras familj och släkt. Hon går in 100% får varje elev. För henne är det viktigaste barnen, ingenting går före det. Även dom dåliga dagarna så kämpar hon som en tok får att se till att alla barn får ut det bästa av dagen. Hennes mål med dagen är att hon ska vara ett hjälpmedel får att barnen ska få en bättre vardag. Alla barn har inte det perfekt hemma men Emma går så att det blir perfekt på skolan. Emma är en stjärna."

Mattias Törnqvist

Nominerad av: Louise Toresson

"Mattias har under många år varit en klippa på vårt dagis! För det första är han den enda manliga förskolläraren och så himla härligt att ha honom där för både tjejerna och killarna! MEN sen ska vi inte glömma oss föräldrar som han behandlar med stort tålamod, mycket humor och stor respekt! Dessutom talar han om våra barn med en sån värme och uppskattning att man blir alldeles varm i hjärtat! Mattias förtjänar verkligen att vinna detta gör det jobb han gör varje dag! Det är en fantastisk känsla att varje morgon tryggt kunna lämna ditt barn och som en härlig bonus lämna dagis med ett leende på läpparna!"

Tim Renholm

Nominerad av: Stefan Lundmark, Eva Lundmark

"En trygghet när lärare byts. Suverän vuxen i skolan."

"Rätt person på rätt plats. Så självklari sin roll ! En idol för vuxna och barn."

Pedagogerna på Storvikens förskola

Nominerad av: Carin Nordström

"Jag vill att pedagogerna ska vinna medborgarens hjärta för all trygghet, mod och kunskap som dom ger min tjej! Härligare och tryggare pedagoger finns inte."

Personalen på Lugnviks särskola

Nominerad av: Maide Sjölander

"Till den enastående personalen på Lugnviks särskola som ger eleverna alla de verktyg som kan tänkas behövas ute i det verkliga livet. Till alla dom som verkligen ser våra barn för dom de är, och inte för deras provresultaten. Till den personal som får fram barnen bakom funktionsnedsättning och låter dem få blomstra på deras eget sätt."

Pedagogerna på Storvikens förskola

Nominerad av: Carin Nordström

"Jag vill att pedagogerna ska vinna medborgarens hjärta för all trygghet, mod och kunskap som dom ger min tjej! Härligare och tryggare pedagoger finns inte."

Personalen på Lugnviks särskola

Nominerad av: Maide Sjölander

"Till den enastående personalen på Lugnviks särskola som ger eleverna alla de verktyg som kan tänkas behövas ute i det verkliga livet. Till alla dom som verkligen ser våra barn för dom de är, och inte för deras provresultaten. Till den personal som får fram barnen bakom funktionsnedsättning och låter dem få blomstra på deras eget sätt."

Lillfjällets personal

Nominerad av: Sara Jonsson

"Jag vill nominera varenda arbetande person på Lillfjället, från städet, köket, vikarierna, barnskötarna, förskollärarna, specialpedagoger till rektorn. Det engagemang och arbetsglädje som utstrålar från denna förskola har jag hittills inte upplevt på andra ställen. Det finns ett konstant lugn och en invaggande trygghet som gör att jag mer än gärna lämnar mina barn där. Och det största kvittot på det är hur trygga, glada och nyfikna barn jag får. Allt från vilken mat Helena i köket har gjort till vilket spännande äventyr naturrutan bjuder på denna årstid. Dom förtjänar en tanke av uppskattning, vilket vi föräldrar gärna ger. Men visst bör dom få synas i hela kommunen. Heja lillfjället."

Susanne Westling

Nominerad av: Sara Eriksson

"Susanne är en helt fantastisk lärare, som med fast hand och stort hjärta ger våra barn kunskap och skapar nyfikenhet att lära mera. Hon blundar aldrig för ett problem, utan tar tag i det direkt och löser allt till det bästa. Hennes engagemang spelar en stor roll i att hennes klass utvecklats så mycket och att de trots många elever har en bra studiemiljö."

Lotta Lingblom Lööv

Nominerad av: Linn Rosberg

"Väldigt bra lärare, hon tänkter på elevernas bästa och ger alla en möjlighet att kunna göra sitt bästa."

Jessica Björnvall

Nominerad av: Annika Werner

"Jessica arbetar som specialpedagog på Östbergsskolan. Tack vare Jessica fick vi tillslut den hjälp vi så länge efterfrågat för att hjälpa vårt barn att orka vara i skolan. Jessica har med sitt sätt och engagemang lyckats bygga förtroende och trygghet. Jessica gör ett fantastiskt arbete och gör skillnad."

Ann-Christine Andersson

Nominerad av: Marita Klaesson

"Hon är fantastiskt med barnen, har alltid barns bästa i åtanken. Barnen får möjlighet attkänna lusten att vara, finnas, upptäcka och lära! Hon ger alla barn chansen att känna sig älskad."

Annica Zackrisson

Nominerad av: Natalia Molina Leiva

"Jag vill nominera Annica för att hon är en engagerad lärare som ”aldrig blir arg” men som kan få barn att längta tillbaka till skolan under lov och helger. Det känns tryggt att veta att hon tillsammans med sina kollegor ser efter våra barn på dagarna."

Susanna Östlund

Nominerad av: Matilda Cederberg

"Sanna är bästa läraren som finns. Hon finns alltid där, man får alltid höra av sig. Hon ger trygghet på skolan, och försöker alltid hitta lösningar när det är tufft och svårt på skolan. Hon lyssnar, och hittar alltid ens styrkor. Men sätter också tydliga gränser. Hon är anledningen till att jag går till skolan."

Robin Bergetoft

Nominerad av: Caroline Holst

"Robin är värd detta pris då han är en fantastisk lärare som engagerar sig i sina elever och alltid gör sitt yttersta för att eleverna ska må bra och lyckas på alla plan. Han ser barnen som egna individer och gör sitt yttersta för att anpassa efter varje elev. Han är en fantastisk pedagog."

Elin Fors

Nominerad av: Lena Holmberg

"Med ett obegripligt stort hjärta, engagemang och den glädjespridaren/ insperation som hon bidrar med så förtjänar hon att uppmärksammas och hyllas för hennes viktiga insats! Att göra det bästa för alla barn. I snart 2 terminer har det mesta fokuset varit på barn som är i behov av särskilt stöd. Och den framgång som det har gett både barn och övriga pedagoger, kan tyckas ofattbart men hon har lyckats!"

Maria Persson

Nominerad av: Iréne Kristiansson

"Jag nominerar Maria för hon är en fantastisk förskollärare. Hon ser verkligen varje barn. Hon bemöter varje barn efter individens förutsättningar. Jag beundrar att Maria har många år i yrket och fortfarande har glädjen och glöden."

Nina Artursson

Nominerad av: Daniel Nyström

"Brinner för sitt arbete."

Linda Nordin

Nominerad av: Elin Nordman

"Jag vill nominera Linda för hennes driv att lära ut, stötta och vägleda. Hennes engagemang i för att alla barn, med eller utan diagnos, ska få de bästa förutsättningarna till en bra och rolig skolgång. Samt hennes lyhördhet för elevernas olika behov."

Personalen på avdelningen Bussen, MIklagårdens förskola

Nominerad av: Cecilia Sjölund

"TACK vare fantastiskt duktig och engagerad personal , Kan vi lämna våra barn i trygga händer på Bussen Så jag i Östersunds kommun merarbete kan utföra."

Cecilia Hjelm

Nominerad av: Johanna Bruce

"Cecilia är en engagerad och nytänkande lärare som ser till att traditionella utbildningsmetoder kombineras med nya, moderna verktyg. Eleverna älskar henne!"

Jenny Eliasson

Nominerad av: Frida Nordström

"En som går helhjärtat in och brinner för sitt jobb med barnen."

Pedagogerna på Smörkransens förskola

Nominerad av: Marlene

"Ni nomineras som fantastiska pedagoger. Pedagoger som får ett barn som egentligen vill vara hemma hela tiden att trivas när han är på förskolan. Pedagoger som uppmuntrar mitt barn till utveckling och nyfikenhet."

Marlene Bergqvist

Nominerad av: Solveig Sefastsson

"Malle har hela sitt yrkesverksamma liv jobbat med ungdomarnas bästa i tanken. I ur och skur. Trots värkande kropp så ger hon aldrig upp för de ungas rätt till bra aktiviteter och trygghet. Malle är en ängel på jorden."

Putte Eby

Nominerad av: Kjell Lundberg

"Alltid positiv och ”på”.

Magnus Eriksson och övriga medarbetare i Uppsökandeteamet

Nominerad av: Charlotte Funseth

"Uppsökandeteamet bör få Medborgarnas hjärta 2019 för sitt fantastiska arbete för ungdomar i behov av stöd och för att de är närvarande bland ungdomarna. De ger även stort stöd till berörda föräldrar."

Jennie Nordin

Nominerad av:

Petra Svensson


"Jennie gör stor skillnad för ungdomar som av olika anledningar behöver stöd för att ta sig vidare mot ett arbetsliv som för dem känns komfortabelt. Det finns lika många sätt att nå målet som det finns människor och Jennie är fantastiskt på att möta alla människor på ett icke dömande sätt. Hon är fylld med kärlek och delar gärna med sig av den."

Liv Roben

Nominerad av:

Ida Bratt

"I flera år har Liv motiverat och engagerat unga människor till internationella erfarenheter som hjälp dem att växa som människor och kommuninvånare. Med brinnande engagemang i sitt jobb och en envishet och inspirerande glädje har hon (och kollegor) skickat iväg och tagit emot unga vuxna till och från olika delar av världen och hon har bjudit generöst på sig själv på ett unikt sätt. Hon förtjänar ett STORT hjärta för det!"

Sofie Mårtensson

Nominerad av: Anonym

"Jag vill nominera Fia eftersom hon på ett roligt och naturligt sätt får barnen att vara intresserad av "konstig" mat och vilja ha mer av samma hemma. Hon arbetar alltid för att barnen ska äta både gott och nyttigt, vilket hon alltid lyckas med då hennes snacks är grymma enligt sonen. En son som är pigg och på gott humör när han kommer hem och pratar om maten och Fia. Hon förtjänar ett hjärta då barnen är vår framtid."

Kerstin Linnes

Nominerad av:

Åse Hillerbo

"Kerstin arbetar som lokalvårdare på biblioteket och jag kan lova att det inte finns ett mer välstädat bibliotek i Sverige! Med glädje, omtänksamhet och ett engagemang långt över sina arbetsuppgifter sprider Kerstin trivsel för mängder av kommuninvånare varenda dag!"

Mats Isaksson

Nominerad av: Annika Jaeger

"Mats är snabb att åtgärda det vi felanmält. Han följer upp och ser till att det fungerar för oss. Han bemöter oss alla på ett fint sätt, barn som vuxna. Tar snabba beslut om externa entreprenörer ska kallas in tex då vi hade "sjöar" på vår förskolegård. Då kom stora lastbilen och damsög som barnen uttryckte det. Han är lyhörd då barnen ställer frågor, han förklarar och berättar, tar sig tid."

Alla snöröjare

Nominerad av: Marielle Berglund Birgit Eriksson

"Just nu.... Alla som är ute i timmar för och röja bort snön. Som gör att bussarna tar sig fram, och som gör att jag varje morgon tar mig fram med min bil. Ni snöröjare gör ett fantastiskt jobb!"

"Bästa snöröjningen nånsin, då de i år röjt trottoarerna, underlättat för oss äldre "garageröjare""

Britt Gärdén

Nominerad av: Yassine lakraa

"Britt är en gullig städerska i sporthallen matsal och Wargentin skola hon är en glad dam som ska på pension nästa år."

Nils-olof Olofsson

Nominerad av: Lotta Enblom-Karlsson

"Jag vill nominera Nisse Olofsson till "Medborgarnas hjärta".Själv är jag kock på Skogsgårdens förskola i Torvalla. Nisse ställer alltid upp när jag har problem eller servicebehov i köket. Han kommer så fort tid medges och det är ofta snabbt. Nisse löser problemen med ett leende och trevligt bemötande. Kan han inte själv kontaktar han lämpliga externa entreprenörer. Soprummet är exemplariskt enligt både miljö o hälsa samt skyddsombud. Detta mycket tack vare Nisse."

Monica Pettersson

Nominerad av:

Ann-Sofie

"HON - den strävsamma och tålmodiga kvinnan som arbetat ett helt yrkesliv som lärare och som i pensionsåldern fortsätter att engagera sig för våra barn - och unga. HON - som fortsatt inom skolan, anpassat sig till politiken, förändringar, it-utvecklingen och administrationen. HON - med hög arbetsmoral som alltid utgått från barnens bästa. HON - som har haft ett av de viktigaste välfärdsjobben, det är dags att hon uppmärksammas!"

Pierre Andersson

Nominerad av: Alexzandra Edström

"Jag nominerar Pierre för han har ett hjärta guld och brinner för kvinno frågor,att det ska bli ett rättvist samhälle för alla. Han ser varje människa för den dem är! Med sin unika sångröst sprider han glädje och kärlek till alla genom sin musik i sitt band The ranjeets. Han förtjänar att uppmärksammas för sitt genuina och brinnande arbete till förändring i denna värld vi ska fortsätta leva i."

Maria Taraldsson

Nominerad av:

Elin Hedenfalk

"En ängel som ger sitt yttersta och som har ett engagemang och vilja i sitt möte med ”patienter”. Hon ger det lilla extra som de äldre behöver. Hon visar att hon bryr sig. Hon ser åxå till att de anhöriga inte glöms bort."

Åsa Hallqvist

Nominerad av: Ami Palm

"En hjälpsam glädjespridare som ger trygghet till både medarbetare & medborgare."

Jenny Thunström

Nominerad av: Sanna Grönlund


"En sprudlande tjej med hjärtat på rätt ställe som alltid ger det lilla extra."

Susanne Svensson

Nominerad av: Sara Kron

"Med sin värme, sitt engagemang och sin kompetens bidrar hon till att både personal och medborgare inom LSS får rätt stöd utifrån situation och behov. Med sitt lugn och sin lyhördhet får hon folk att känna sig trygga i sin arbetsroll och motivation att våga prova nya saker."

Christine Eriksson

Nominerad av: Derick Ngewih, Monicah Mutie

"Genom Engagemang och Allas lika värde gör Christine ett underbart jobb att ta hand om de äldre på hennes arbetsplats. Varje dag är hon motiverad att gå till jobbet och ser fram emot att träffa sina patienter. Hon är alltid glad och trevlig mot såväl anhöriga som sina kollegor. Hon är en stolt medarbetare för Östersunds kommun som älskar sin arbetsgivare."

"Jag nominerar Christine Eriksson som arbetar som undersköterska på Fältvägen Serviceboende. Christine är en lojal person som älskar att ha Östersunds kommun som sin arbetsgivare. Christine har alltid ett gott bemötande gentemot de omsorgstagare, deras anhöriga och sina kollegor. Christine jobbar på ett inkluderande sätt genom att försöka få de omsorgstagare att känna sig delaktiga i deras omsorg. Hon är en person som alltid ger det lilla extra. Hon är medborgarnas hjärta."

Tony svensson

Nominerad av: Peter

"En som alltid ställer upp på dom svaga."

Stig Andersson

Nominerad av: Anlo Lemon

"Utan gnäll så fixar Stig allt. Men en positiv synvinkel på livet gör han dagen lättare, för sin arbetsgrupp samt medborgare. Stig är en fantastisk vardagshjälte med det största hjärtat, som kanske inte alltid får uppmärksamheten som han förtjänar, nu är det dags!"

Felicia Linderos

Nominerad av: Linn rosenvinge

"Driven och ansvarstagande, alltid ett leende på läpparna & gör alltid dedär lila extra för brukarna."

Susanna Granlöf

Nominerad av: Annelie Lanner

"Susanna är en av de personer som besöker vår moster, syster och svägerska i hemmet och hjälper henne med än det ena än det andra. Susanna gör det alltid med ett glatt humör, en glimt i ögat och ett vänligt ord till både patient och anhöriga. Man blir glad och känner sig varm i hjärtat när man träffat Susanna!"

Johacim Hestner

Nominerad av: Margareta Adolfsson


"Alltid i farten .Hittar på bra saker med allt som utvecklar detta projekt.gör loggor säljer rut muggar . Lyckas få många intresserad, Ser till indevidernas förutsättningar, Får alla runt om kring sig att utvecklas tror på sig själv. Kort och gott Jocke är bäst."

Jan- Erik Olofsson

Nominerad av: Sara Wallén

"Janne jobbar med det största engagemanget, tålamodet och hjärtat man kan hitta!"

Personalen på korttidsboendet Barkvägen

Nominerad av: Johanna Pålsson

"Med sina enorma hjärtan och sitt stora engagemang, såg personalen på Barkvägens korttidsboende till att vår kära mormor, mamma, farmor och svärmor fick en lugn, trygg och kärleksfull miljö att vistas i vid sin sista tid vid liv, innan hon tryggt och lugnt somnade in i kretsen av oss anhöriga och den fina personalen. Jag är oändligt tacksam över det stöd, engagemang och den fina familjekänslan personalen på Barkvägens korttidsboende gav vår mormor, mamma, farmor och svärmor, och även oss anhöriga under hennes sista tid vid liv. Tillsammans kunde vi både skratta och gråta in i det sista. Både dag som natt-personal är värd alla hjärtan i hela världen."

MST- Gruppen, särskilt Sara Sandström

Nominerad av:

Mia Fredriksson

"Sara och MST är en grupp socionomer, (om vi förstod det rätt.) som stöttar och vägleder ungdomar/föräldrar/familjer som kommit lite fel i tillvaron på olika sätt. Saras förmåga att se individen och dess behov är fantastisk. Tack vare hennes fina bemötande blev vi en hel familj igen! Gissar att det är flera ungdomar och familjer som fått hjälp av MST! De förtjänar verkligen ett fint pris!"

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-07-07