Medborgarnas Hjärta

Medborgarnas Hjärta är ett pris som delas ut till en person eller arbets­grupp inom organisationen Östersunds kommun som genom sitt sätt att vara och jobba särskilt gjort tillvaron enklare, tryggare eller rikare för Östersunds kommuns invånare. Priset ska inspirera till utveckling av kommunens verksamhet och skapa stolthet bland Östersunds kommuns anställda.

Priset består av diplom och utmärkelser under kommunens gemensamma medarbetardagar som genomförs vartannat år. 

Vem kan nominera?

  • Alla som bor och verkar i Östersunds kommun.
  • Du som kommer i kontakt med oss på annat sätt.

Du som är medarbetare inom Östersunds kommun kan nominera i din roll som medborgare där du som alla andra tar del av kommunens tjänster. Däremot kan du inte nominera en kollega på din arbetsplas eller din egen arbetsplats till priset.

De fick Medborgarnas Hjärta 2017

 

Medarbetare

Motivering från invånare

Kenneth Winterqvist, Gatuenheten

"För hans fantastiska jobb med snöröjning och halkbekämpning. Att han med sitt lugn och sin erfarenhet styr detta arbete på bästa sätt när vi Östersundare gnäller på att vi inte tar oss fram. Ni gör ett fantastiskt jobb på vägarna i alla väder! Hatten av!"

 

" För att han idogt sköter våra gator såväl vinter som sommar"

 

" För att han alltid tänker på alla olika individer. Både medarbetare och Östersundsbor!"

 

" För ett utmärkt jobb samt engagemang i kommunen. Vill samt jobbar för alla!"

 

"All min heder år Kennet för sin medmänsklighet."

Stig Magnusson, Entreprenad

"Ett öra och ett varmt hjärta har stig för alla sina medmänniskor. Stig har alltid ett öra till alla de han jobbar med. Där han hjälper hyresgäster på ett vänligt och ödmjukt sätt. Stig har också ett lyssnande öra till sina kollegor och finns som stöd där det behövs. Som privatperson så finns Stig där för så många, att han själv inte förstår det enorma hjärta som han har för alla själar som behöver ett lyssnande öra och ett peppande ord."

Miljöteknikerna, Fordonsenheten

"Alltid glada, hjälpsamma. Ute i ut och skur. Ett mycket viktigt arbete som de utför. Det märks och uppskattas tyvärr inte riktigt förrän den dag det inte utförs längre."

Mats-Olov och arbetslaget, Arenabyn

"Mats-Olov har sedan han tillträdde tillsammans med sin personal utvecklat ett bemötande och arbetssätt i Arenan som vi aldrig upplevde i Z-hallen. Numera känner man sig som en välkommen gäst när man spelar och möts av ett positivt och välkomnande intryck varenda gång - världsklass!"

Anna-Lisa Hoflén, Arkivet

"Jag vill nominera Anna-Lisa Hoflén för att hon är så himla rolig och alltid trevlig och glad. Hon är expert på det hon gör, det kan jag intyga som jobbat där med henne via Mica i många år"

Simlärarna, Storsjöbadet

"Allt färre barn i Sverige är simkunniga i årskurs 5-6. Det är oroväckande och ca 300 personer drunknar i Sverige varje år. Simlärarna på Storsjöbadet gör ett fantastiskt jobb. Vi har följt dem under flera år och sett dem, på ett fantastiskt pedagogiskt och fint sätt, göra vattenskvättsrädda småttingar till vattentrygga plaskdjur. De gör ett superjobb och förtjänar lite extra cred. Vår 7-åring kan bogsera en vuxen i livboj och kan grunderna till HLR. Simlärarna räddar liv på lång sikt och lägger grunden till ett aktivt och friskt liv."

Andreas Ringnér, Tallbacka säbo

"För hans arbete med att förgylla tillvaron för äldre, samt återskapa minnen hos dom, genom sina berättelser och fantastiska bilder från naturen."

 

"Andreas är en lämplig mottagare av priset på grund av hans hängivenhet för våra äldre, både med sitt fotoprojekt och det arbete han lägger ner utanför arbetstid för att fortsatt kunna ha visningar för dem."

Malin Zetterström, Personligt ombud

" Jag vill nominera Malin Zetterström som jobbar som personligt ombud. Hon stöttar och coachar människor med psykisk ohälsa och ett ostabilt mående. Hon finns där för dem som en hjälpande hand i deras vardag. Hon är en fin människa med stort engagemang och stort hjärta."

Marie Rensbo,

Personligt ombud

"Marie har ett stort hjärta och hon har hjälpt mig och så många andra. Utan Marie så hade inte jag levt idag. Jag hade i stort sett gett upp, men hon var där och gav mitt liv en mening att fortsätt och kämpa. Hon har det största och vackraste hjärtat så hon är värde ett hjärta till!"

Marielle Moren

Solsången, Säbo

"Marielle är inte en vanlig undersköterska, hon är den där människan med ett hjärta av guld som värdesätter dom hon vårdar mer än att bara se det som ett jobb. Marielle är känd för att göra det lilla extra och oavsett vad som händer i livet gör hon sitt arbete med ett stort leende på läpparna. Marielle är en mamma, sambo, vårdare och så mycket mer men för mig och många andra en stor inspiration och vän."

DV-gruppen Tavelbäcken, Daglig verksamhet

"Utan er skulle vår arbetsplats inte vara lika trevlig! Ni ser till att det är rent och snyggt i våra konferensrum, fyller på kaffe, sorterar post, torkar bord med mera, med mera och nästan alltid med ett glatt humör. Jag är så glad att ni finns!"

Teknik och Service

"En snabb, pålitlig och kompetent avdelning som alltid sätter medborgarnas trygghet i första rummet."

Personalen på korttidsboendet Fjällripan

"Vi har två autistiska små barn, 5 och 7 år, som är på Fjällripan ca var 3:e helg så vi föräldrar får tid till lite återhämtning. Personalen är helt fantastiskt och gör ett jättebra jobb. Barnen trivs i deras perfekta hemmiljö och med alla aktiviteter de tar sig för. Vi känner oss helt trygga med att lämna barnen där med allt ansvar som det innebär. De förtjänar det största medalj som finns!"

Henna Forsberg, Familjehemsteamet

"Henna Har hjärtat på Rätta stället. Hon ser Barn/Familjens behov från hjärtat. Hon är en fantastisk handledare för oss familjehem. Hon är lugn och harmonisk. Lätt att prata med och samarbeta med. Hon är värd nomineringen till 100%."

Malek Amarouche, Kock förskola södra

"Han är en uppskattad kock i sin förskola. Viktigt att ta hand om "våra unga magar". En bra förebild för barnen."

Anna-Lisa Hoflén, Arkivet

"Jag vill nominera Anna-Lisa därför att hon är så himla rolig och alltid glad och trevlig, hon är expert på det hon gör, det kan jag intyga som jobbat där med henne via mica i många år."

Lovisa Dagher, Navigatorcentrum


Jennie Nordin, Navigatorcentrum

"Lovisa och Jennie är bland de mest fantastiska människor jag nånsin träffat. Aldrig träffat någon som haft deras positivitet och peppande inställning. De ser det bästa i alla människor de möter och visar verkligen att de finns där och vill ens bästa. De är två personer som gör mer än vad deras jobb kräver och man vet att man alltid kan vända sig till dom om man behöver någon att prata med, peppning eller gråta ut. De tar alla deltagare de möter på Unga i huset under sina vingar och lägger ner sin själ i sitt jobb. De förtjänar en guldmedalj för deras engagemang och vilja att hjälpa andra. Jag tror inte de förstår själva hur många de har hjälpt och vilken betydelse det haft för oss. Vill att de ska veta hur värdefulla de är och hur glad jag är över att ha kommit i kontakt med dom."

Åsa Sahlin, Arbetsmarknadsenheten

"Med en fingertoppskänsla balanserar Åsa de olika utmaningar som möts, jag själv (fiktivt) försökte på olika sätt beskriva mina hinder med ångest men Åsa duperade mig och lyckades få mig att gå utanför mina gränser. I dag är jag anställd och mår bra, betalar skatt och har ett eget boende. Jag skriver inte detta för egen mening. Jag har många kompisar som träffat just Åsa och det gör en skillnad. Åsa ställer krav, rimliga krav men Ffa följer upp dessa krav. Är tydlig och tar ingen skit utan tillrätavisar utan de normer och regler som faktiskt gäller. Jag lär mig och förstår."

Anna Salomonsson, Kastalskolan

"Hon är en lärare som med sitt stora engagemang och medmänsklighet mot både elever och föräldrar behöver uppmärksammas i vår kommun."

 

"Anna är en lärare som jobbar på Kastalskolan i Brunflo. Hon jobbar hårt och hon har varit en sjukt bra mentor till mig och min klass som nyss gick ut 9:an. Hon gav vår klass en gruppkänsla som ingen annan klass har, hon har peppat oss, hon har sett oss alla och förstått när vi behövt hjälp och hon har gjort allt som ensam mentor ända sen i slutet på 7:an då vår andra mentor tog ett annat jobb. Hon förtjänar det här så mycket, hon är nog den bästa läraren i den här kommunen, om inte hela Sverige."

"Anna har varit mentor för vår klass från 6an till 9an på Kastalskolan. Hon har varit den bästa mentorn man kan ha. Anna har varit och är en jättebra lärare men också en jättebra person som hjälpt till med allt om man har behövt hjälp. Hon är så omtänksam och bryr sig om alla och hon finns alltid där om man vill prata. Det var så ledsamt på skolavslutningen eftersom vi börjar i gymnasiet till hösten och inte kommer att ha henne som lärare något mer. Både vi och hon grät och det var jättetungt att säga hejdå. Relationen klassen hade med henne gjorde så att vår tid på Kastalskolan blev rolig och lärorik. Jag tycker verkligen att hon borde få det här priset för det förtjänar hon verkligen. Alla borde ha en mentor och lärare som Anna!"

 

"Anna Salomonsson är lärare på Kastalskolan i Brunflo. Under fyra år har jag haft henne som mentor. Hon ser hör och stöttar i alla lägen och för henne handlar det inte bara om prestation och betyg i skolan. Hur vi mår är det allra viktigaste. Relationen vi hade med henne gjorde att vi hela tiden hade en trygghet på skolan, vi hade någon som vi kunde prata med och som vi litade på. Tack vare henne har vi funnit ett lugn under all stress och press, hon har fått våra år på kastal att bli både roliga och lärorika. Tack Anna! Alla borde ha en mentor som dig."

 

"Jag vill nominera min före detta mentor från grundskolan anna Salomonsson som jag tycker extra mycket om. Hon har alltid varit där för både mig och mina kamrater i klassen. Det känns inte som hon var våran lärare utan mer som våran vän och det är därför jag vill nominera ett av dom godare hjärtat jag vet om till medborgarnas hjärta.

Lena Johansson, Odenslundsskolan

"För att du med ditt fina sätt och fantastiska lärarskap alltid sätter eleverna främst och får dem att visa sina bästa jag! Du är läraren som alla elever förtjänar ! Alla elever räknad och du tar fram det bästa av alla elever!"

 

"Vår lärare lena Johansson är världens bästa lärare. Vi tycker att hon är bra för att hon har gjort vår klass till en bättre klass. Hon ser alla i klassen och hennes lektioner är roliga och man lär sig mycket. Man kan prata med henne om vad som helst och hon stöttar en oavsett om man vill prata om matte eller om hur det är hemma.
Hon lär ut på ett roligt och lärorikt sätt, anpassar och tar sig tid för allas olikheter. När det är lov så längtar man tillbaka till skolan för att man vet att lektionerna är så roliga. Hon är engagerad i det hon gör och letar upp speciella saker utifrån det vi arbetar med för att lära oss mer. Hon har lärt oss att det är okej att göra fel, det är till och med bra! Hon har svårt att bli arg på klassen utan tipsar oss om vad vi istället ska göra för att det ska bli bättre. När det blir konflikter så tar hon dem på allvar och ger oss verktyg att använda nästa gång. Vi är alla eniga om att hon är den bästa läraren vi har haft och kommer att ha och därför förtjänar hon priset medborgarnas hjärta."

Martin Svensson,

Parkskolan

"Jag vill härmed nominera martin Svensson till priset Medborgarnas Hjärta 2017! Med sitt otroliga kunnande, och sina fantastiska ledaregenskaper har martin inte bara lärt ut och hjälpt en hel generation ungdomar att bli bättre människor. Han är dessutom en vän, en stöttepelare och en varm medmänniska. Alltid med ett leende på läpparna och alltid med tron på att även det värsta går att vända till något positivt. Jag tror jag talar för alla som träffat martin när jag säger att det finns ingen, någonsin, som förtjänat ett pris mer än vad martin förtjänar Medborgarnas hjärta 2017!"

Olof Lundberg, Pedagog Elevhälsan

"Det delas varje år ut stipendier på Friggaskolan till avgångsklassen/erna för goda prestationer under de gångna läsåren. Min son och jag vill nominera ovanstående personer som verkligen ställt upp för oss båda, såklart främst sonen under hans sista år i grundskolan. Efter att ha kämpat i 2 terminer för att komma åter efter 2 tunga händelser. Utan ert stöd både privat och under skoltid skulle han aldrig ha orkat. Det är fortfarande en mkt lång väg kvar men ni "satte in stöten" när/där den behövdes. Efter att ha "bråkat", tjatat, bönat och bett om hjälp hos olika myndigheter utan gehör var ni dem som förstod att hjälp behövdes!!! NU! Efter 3 månaders väntan, fem i tolv, med andra ord sattes rätt insatser in efter att alla förstod allvaret...eller var det mitt bråkande? Nåja ni är guld värda och bör som del av arbetslaget bli nominerade till att ni bidragit till att ha räddat sonen och hans framtid. Han mår fortfarande idag dåligt och saknar en person i sitt liv. En person som inte vill/kan/behagar se till sin sons bästa."

Avdelningen Tuvan, Förskolan Lingonet

"Dessa medmänniskor har under fem års tid väglett och stöttat min son. De har sett de kunskaper och styrkor han besitter och de har hjälpt honom att utveckla dem. De har aldrig sett hans autism som ett hinder för hans utveckling. De har lyssnat på honom, gett honom förutsättningarna att lyckas och arbetat stenhårt med att utveckla hans färdigheter och kunskaper. De har visat ett intresse och ett engagemang som jag aldrig hade förväntat mig och de har en väldigt stor del i att han nu kommer att klara de spännande utmaningar som skolstarten kommer att ge honom."

Avdelningen Myran, Linneans förskola

"För att de, i en vardaglig situation där både föräldrar och barn faktiskt är rätt utsatta och måste vara ifrån varandra, lyckas skapa trygghet. Förutom att hitta på fantasifulla aktiviteter som både hjälper barnen att öva hjärtat, hjärnan och kroppen lyckas de också se varje barn varje dag. Oavsett hur mycket de har att göra hittat de alltid några minuter för att berätta hur just mitt barn har haft det under dagen. Vad han sagt, känslor han uttryckt, vad han skrattat åt, vad han ibland gråtit åt. Sådant som är ovärderligt för en undrande förälder. Arbetsgruppen ser också till att barnen får vara med och bestämma och ha inflytande över sin vardag (sitt jobb kanske man kan kalla det). Det som görs för deras skull. I luciatåget är det barnen som bestämmer låtar vilket kan innebära allt från födelesdagssång till sommarvisor. Deras glädje och stolthet går inte att missa. På MYRAN finns lugn, glädje, hjärta och pedagogik. Kommunen när den är som bäst."

Avdelningen Myltan, Sollidens förskola

"Varje dag som jag lämnar mina barn på Myltan känner jag mig helt trygg. Jag litar på personalen! På Myltan handlar det inte bara om förvaring utan om en meningsfull tillvaro. Personalen gör det där lilla extra, även om de kanske inte behöver."

All personal, Storvikens förskola

"Pedagogerna på storvikens förskola gör ett fantastiskt jobb. Dom tar hand om det bästa jag har och håller henne trygg varje dag. Dom lär henne fantastisk kunskap som gör att hon utvecklas och dom kramar henne om hon behöver tröst. Dom är guld värda!!"

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-09-11