Publicerad 2018-02-15

Östersunds skidstadion blir officiellt Vasaloppscenter

I Östersund bor många elitåkare med närhet till Vintersportcentrum med forskning och testning. Nu ska stadion bli mer folklig:
- Vi har nära och bra kommunikationer och är en arena som vi vill att flera ska nyttja och upptäcka, säger Jerry Ahrlin, turistkonsulent.

Idrotts - och skidturismen växer så det knakar. Vasaloppet har ett enormt stort marknadsvärde och namnet och historien kring loppet har en positiv laddning. Nu är det klart att Östersunds skidstadion blir ett av landets cirka 20 Vasaloppscenter, vilket betyder mycket för staden.

- Helt rätt att en av de bästa platserna för skidåkning nu också blir Vasaloppscenter. Anläggningen där nyblivna os-guldmedaljören Stina Nilsson lagt grunden för OS guldet och som fler och fler Vasaloppsåkare väljer för att njuta av skidåkningen är den är som bäst, säger Mathias Fredriksson, projektledare Ski Region.

Både för elitåkare och motionärer

Östersunds skidstadion och området ikring har under många år stadigt utvecklats och håller en hög internationell nivå. I många år har stora event som världscuper och VM hållits på plats vilket visar på kvalité. Samtidigt har Östersunds skidstadion genom sina stora evenemang fått en stämpel att vara ”elitåkarnas” område, något man nu vill ändra på.

- Vi vill skapa mer fart och liv på stadion genom bland annat lägerverksamhet och olika former av evenemang. Östersund har ett stort utbud av skidspår som passar alla. Parasport, rekreations-, motionär och elitskidåkare hittar alla sitt favorit spår kring skidstadion. Har man aldrig provat längdskidor är man också välkommen, säger Jerry Ahrlin, turistkonsulent.

Ski Region Mid Scandinavias webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information, kontakta:

Jerry Ahrlin, turistkonsulent 076 - 836 45 43

Sidan uppdaterad 2018-02-15