Publicerad 2018-02-27

Följ med på landsbygdsresa med arbetssökande nyanlända

Näringslivskontoret och Arbetsförmedlingen har i morgon hyrt en buss med destination Östersunds landsbygd. Med på resan kommer ett tiotal arbetssökande nyanlända att vara, och bussen kommer att stanna på ett antal lokala företag i landsbygden.

Det är Näringslivskontorets och Arbetsförmedlingen som tillsammans har tagit initiativet till bussfärden som i morgon bitti den 28 februari klockan 10.00 rullar från Arbetsförmedlingen – och ut i landsbygden.

– Dels vill vi visa de möjligheter som finns på landsbygden för de nyanlända. Det är viktigt att de får information om företagande på landsbygden, vilket de annars inte har möjlighet till.

– Dessutom kan det här vara en chans för företagen på landsbygden att få framtida arbetskraft. De arbetssökande har kompetens/intresse som är önskemål från företagen vi kommer att besöka. Vi kommer bland andra att besöka Triconor, Värdshuset i Fåker och Nirs Pers i Vamsta.

De arbetssökande ungdomarna är i åldrarna 20–29 år, och med på resan kommer även tolk och personal från Arbetsförmedlingen att vara.

För ytterligare information och för anmälan att följa med på bussresan, kontakta:

Ingrid Mars, Näringslivsutvecklare, Näringslivskontoret 073-275 10 59

Markus Bernhardt, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen, 010-487 21 06