Sponsring

Blå kiteskärm med tryckt snöhjärta ute på isen en strålande vinterdag

Östersunds kommun arbetar med sponsring som ett verktyg för att profilera Östersund. Syftet är att sprida en positiv bild av Östersund och att stärka varumärket.

Sponsringen kan ske till exempel genom att den sponsrade parten informerar media om Östersund, ett gott ambassadörsskap, eller exponering av symbolen Östersundshjärtat. Sponsringen görs när Östersund kan profileras utanför länets gränser. Till exempel genom evenemang i Östersund, men som bevakas av nationell media eller som får stor spridning i sociala medier, föreningar som tävlar på nationell nivå eller evenemang med många tillresta deltagare eller besökare som bor utanför länets gränser.

Det är värt att poängtera att sponsring inte är ett bidrag, utan ett samarbete på affärsmässiga grunder till ömsesidig nytta för kommunen och den sponsrade parten.

Vill du göra en sponsringsansökan?

En sponsringansökan gör du i vår e-tjänst för ansökan om sponsringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. När du påbörjar ansökan kommer du att först bli ombedd att läsa Östersunds kommuns riktlinjer för sponsringPDF

Observera att vi inte garanterar att kommunen sponsrar vid en förfrågan även om den möter samtliga bedömningsgrunder. Omfattningen av sponsringen kan påverkas av exempelvis återstående budget och andra aktuella förfrågningar.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-06-19