Vinnare av Medborgarnas hjärta 2022

Människor står i formation som ett hjärta.

Här är alla vinnare av Medborgarnas hjärta 2022. Ett stort tack till alla er som nominerat. Det var många glada och stolta vinnare som fick motta priset under kommunens Medarbetardagar 26 oktober-1 november.

Här i filmen får du ta del av några av nomineringarna. Alla vinnare presenteras i sin helhet längre ned på sidan.

Vinnare och nomineringar 2022

Vinnare

Nominering från medborgare

All Personal på Avdelningen

Frosken Sollidens förskola

"En fantastisk personal som med en enorm kompetens tar hand om barnen på bästa sätt. De sprider trygghet, värme och glädje till barn och föräldrar. Inskolningen av vår son gick som en dans tack vare deras engagemang, lyhördhet och erfarenhet. Avdelningen FROSKEN är i världsklass och det är därför vi vill uppmärksamma deras fantastiska arbete!"


Agneta Wiklund

"Hon är alltid förstående, uppmuntrande och finns i alla lägen."


Anders Wennerberg

"För sitt utmärkta ledarskap och främjande av Östersund. Anders visar alltid en stor kärlek till Östersund och bjuder gärna på sig själv. En sann glädjespridare och motivatior."


Andreas Larsson

"Andreas har drivit köket på Prästgatan i många år och måste vara kommunens mest lösningsfokuserad person. Med en otrolig värme tar hand inte bara hand om maten utan även alla sina gäster."


Anna-Karin

Johnsson

"Anna är en fantastisk person."


Anneli Olofsson

"En förskolelärare som med små medel skapat en kreativ, lärande och omväxlande miljö för våra barn. Anneli vidgar vyerna på våra barn redan från start och en är föredömlig förskolelärare med hjärtat på rätt ställe."


Ann-Marie Rundström

"Det finns ingen som bryr sig mer om sina hemtjänsthavare än Ann-Marie. Min pappa har henne som kontaktperson och hon fixar allt, bakar med pappa och pratar med honom som en vän."


Bert-Ove Andfjäll

"Kan allt, vet allt, alltid glasklara svar och svarar alltid snabbt på telefon."


Boel Hemå

"Jag vill nominera Boel Hemå till Medborgarnas hjärta. Hon är en klippa på sitt jobb där hon handleder och stöttar de personer inom daglig verksamhet som har sina arbetsuppgifter hos Arena. Boel är en person som alltid är hjälpsam och har ett gott bemötande till alla hon träffar på. När någon säger "rätt person på rätt plats" så är det Boel man pratar om."


Carina Eriksson

"Jag nominerar Carina för hennes varma hjärta och engagemang för våra medborgare. Hennes förmåga att skapa ett förtroende till sina medmänniskor och se dom för vilka de är genom att kunna prioritera men samtidigt ta sig den extra tiden för att lyssna och finnas där. Carina är en förebild inom vården och nomineras av mig för att hon ger det extra varje dag och varje pass."


Dungens förskola

"Vi nominerar Dungens förskola för att pedagogerna alltid har en positiv inställning, trevligt bemötande och alltid sätter barnen i första hand. Som förälder blir man alltid bemött med ett glatt leende och barnen längtar efter att komma tillbaka till förskolan. Pedagogerna är fantastiska och gör ett superjobb!"


Emilia West

"Jag vill nominera Emilia Westh till medborgarnas hjärta. Emilia lägger otroligt med tid och energi för sina elever på Tavelbäcksskolan, hon kämpar och gör allt för att de ska få en så bra skolgång som möjligt. Utöver det är Emilia en riktig eldsjäl inom bandyn. Som spelare, tränare och sportchef försöker hon se till så att Östersund ska kunna bedriva bandyverksamhet för både barn och vuxna. Emilia är tjejen med öppna armar som säger ja till uppdrag många drar sig för. Mamma, pedagog, sportchef, tränare, familjehem - Emilia förtjänar att hyllas för sitt engagemang och driv!"


Eva Olsson

"Jag vill nominera min bonussons lärare Eva Olsson på Ängsmogården. Eva är en fantastisk person som har en fantastisk förmåga att se sina elever när de verkligen behöver. Eva krigar för att alla elever ska ha en bra miljö på skolan och är en riktig superhjälte!"


Fredrik Johansson

"Kanske Östersunds vassaste rekrytering genom tiderna. En riktig klippa."


Hampus Engblad

"Jag nominerar självklart Hampus för att han är väldigt trogen sitt arbete. Han gör ett fantastiskt arbete som kock och har aldrig tagit ut full semester."


Hanna Bolinder

"Världens gladaste som sprider glädje och ömhet bland de medborgare hon har kontakt med i sitt yrke."


Hanna Rönneland

"Jag vill nominera den person jag tror heter Hanna som jobbar på kundcenter. Hanna är en fantastisk person som möter mig med respekt och förståelse de gånger jag ringt. Hanna har dessutom förmågan att känna igen mig och mitt ärende trots att jag ringde en enades gång en månad efter mitt första samtal, en förmåga jag anser vara unik och otroligt värdefull för mig som kund. Hanna lyssnar, förstår och därefter gör det som jag som medborgare har rätt till och tar mitt ärende framåt. Jag behöver inte vet vad mitt nästa steg bör vara utan endast vad mitt problem är så hjälper Hanna mig vidare av hela sitt hjärta. Hanna ser medborgaren och ger den service som behövs, hon lever serviceskyldigheten. För Hannas helhjärtade service anser jag henne värdig av medborgarnas hjärta. Genom sitt sätt att vara och jobba har Hanna gjort tillvaron enklare, tryggare och rikare för mig och min familj och säkerligen många fler."


Ingela Eriksson

"Ingela har på ett aktivt och förtjänstfullt sätt hjälpt utsatta utöver vad som kan förväntas av yrkesrollen. Ingela verkar både enskillt och i grupp på ett mycket kompetent och proffitionellt sätt och är ett föredöme för sina medarbetare."


Ingela Persson

"Med kreativitet och tydlighet kommer det ett jämnt flöde med viktig information kring vatten och främst avfallshantering. Aldrig varit speciellt intresserad av ämnet men med de sociala medie kanalerna som Avfall och Va Östersund använder sig av har jag under året lärt mig massor, har roligt och jag tycker det är fantastiskt med en sån levande av kommunen, mitt i min vardag. Och alltid när det behövs tydliggöras något, är Persson i tidningen och tydligt och proffsigt berättar vad som händer så man som medborgare hålls uppdaterad. Fantastiskt!"


Jens Tirén

"Jag vill nominera Jens Tirén till medborgarnas hjärta. Jens är en supertrevlig och engagerad person som har stor tillit till ideella krafters förmåga och vilja att bidra med sitt strå till stacken för att kommunens barn och ungdomar ska få möjlighet att uppleva glädjen med idrott. Han lyssnar och försöker hitta lösningar för att föreningar ska kunna utveckla sin verksamhet och därmed nå fler barn och ungdomar. Han är ett lysande exempel på hur medborgardialog kan vara och ska vara. Han använder ideella krafter som resurs vilket gör att vi känner oss inkluderade och som en naturlig del av kommunens arbete. Ett konkret exempel på detta är att Östersunds kommun tillsammans med Initiativet Litsbacken anordnar en invigningsfest tillsammans. Hur häftigt är inte det? Tack Jens för ditt engagemang!"


Jessica Björnwall

"Jessica är en special pedagog som inte ser några gränser hos elever och deras enskilda kapacitet. Hon har en förmåga att lyfta både elever och föräldrar att uppnå mål vi inte trodde var möjligt. Med fast beslutsamhet och stor värme gör hon skillnad för många barn och föräldrar på Östbergsskolan."


Jessica Landgren

"En kvinna med mycket stor medkänsla och tålighet. Alla inom vården förtjänar såklart detta pris, men Jessica behandlar de äldre på ett så respektfullt sätt. Hon gör deras sista dagar så lyckliga, hon sjunger och talar jätmländska för att få dem att må bra. Hon påminner människor om guldkorna i livet, om vad en bra attityd gör. Och hon är bestämd om det behövs, finns där när personal behövs både tidsmässigt och känslomässigt. Skrattar med kamrater och tar hand om hennes medmänniskor. Därför förtjänar Jessica priset, det tycker de äldre också."


Jessica Lithner

"Detta är en lärare som verkligen bryr sig om sina elever. Hon ser alla och deras potential. Oavsett om de har någont sorts hinder för att lyckas uppnå sina drömmar så ger hon sig inte. Jag skriver detta har varit en kollega till henne men arbetade inte bredvid henne utan väldigt långt ifrån. Däremot så arbetade jag med hennes elever på fritids och de hade de mest fantastiska upplevelser och berättelser att berätta om dig ❤️"


Johanna Dovner

"Johanna har en enastående förmåga att möta alla deltagare i kulturskolans dans- och dramagrupper. Hon ser varje individ, lyfter och stärker sina elever, är kreativ som få och skapar stor konst med små medel. Dessutom kommer barnen alltid glada hem från kulturskolan efter att ha tillbringat tid med Johanna."


Kerstin Ed Gustafsson

"Jag vill nominera Kerstin för att hon brinner för att göra det bättre för medborgare genom sitt engagemang blir hon en bra förebild! Dessutom är hon aktiv i Kommunal och försöker göra det bättre för sina medarbetare, vilket i sin tur även det gynnar i arbetet med medborgare. Trots motgångar ger hon inte upp, tar bara nya tag och söker andra vägar. Det har varit några tuffa år, Kerstin står inte på toppen av det som rasar, hon tar fram hammare och spik för att bygga upp en stabilare grund! Det behöver uppmärksammas, dessa guldkorn till medarbetare."


Kerstin Jacobsson och Sofia Berglund Blidberg

"Jag vill nominera Kerstin Jacobsson och Sophia Blidberg för deras fina arbete med sina elever. De får eleverna att känna sig sedda och stärker deras självkänsla. De bjuder på sig själva och skapar ett tillåtande klassrumsklimat. De jobbar framåt med hjärtat!"


Lena Holmberg Svalstedt

"Lena arbetar på en förskoleavdelning med stora barn. Trots att hennes arbetsmiljö är både högljudd och stressig tar hon sig alltid tid för det enskilda barnet. Hon låter alltid barnet få ta plats och få uttrycka sina tankar både i smått och stort. Hon finns alltid där och stöttar och om hon ser att någon inte kommer in i gruppen går hon långt utöver det förväntade för att se till att barnet får känna sig trygg och en i gruppen. Hon tar dessutom sig alltid tid att hålla oss vårdnadshavare informerade om vad som händer på förskolan och med barnet. Det som är allra bäst är att hon är oerhört rak i sin kommunikation och har inga problem att säga till både oss vårdnadshavare samt övriga kollegor om hon ser att det är något som inte fungerar optimalt. Dessutom med hennes mångåriga erfarenhet är hon en stor tillgång för både kommunen, övrig personal på förskolan samt barnen med all sin kunskap. Min son har sånt oerhört förtroende för henne och kan berätta allt för henne. Han kommer flera gånger i veckan hem och berättar vad Lena har lärt henne. Det kan vara allt från teckenspråk till hur samhället ser ut i stort. Det är inte bara vi som är oerhört nöjda med henne utan jag hör ständigt andra vårdnadshavare säga samma sak. Ta väl hand om henne!"


Linda Göthesson

"Linda är med sitt lugn, godhjärtade sätt en fantastisk fin pedagog som ser sina barn och kollegor, möter dem på deras nivå och avger ett lugn och en enorm trygghet."


Lits Hemtjänst

"En fantastisk grupp som peppar och sprider glädje dag in och dag ut!"


Magnus Wilen

"Han är hjälpsam och ta hand om elever på Lugnviksskolan."


Malek Amarouche

"För att Malek sprider glädje!"


Marlene Collin

"Jag nominerar henne för att hon har hjärta av guld och behandlar oss inom omsorgen med respekt och rättvist."


Medborgargruppen med sin handledare Natalie Oginder

"Denna fina grupp förgyller miljön för de som bor och arbetar på Västervik. Nu när Covid snart är över kan de öppna sin ”skönhetssalong ” för de boende igen där det går att få bla. manikyr."


Mona Nilsson

"Mona både lyssnar samt ger råd på ett sätt som är ovärderligt. Hon känns genuint engagerad och delar med sig på ett personligt sätt."


Mona-Lisa Frost

"Hon går varje dag till sitt arbete ( minst 20 år) med samma glädje och entusiasm! ❤️Hon ställer upp 100 %!för alla elever och hon värnar allra mest för de svagaste som behöver en hjälpande hand! Hon har inte klagat en gång!"


Olov Eriksson

"Jag tycker att Olov är en perfekt ambassadör för Östersund med sitt glada humör och hjälpsamhet både i backen/liften och i sina övriga uppgifter."


Personal och rektor Sörgårdsskolans fritids

"För att mitt i en skenande pandemi med stundvis extrem personalbrist alltid hålla god min och möta oss vårdnadshavare med ett leende, vänliga påminnelser, kontenuerlig information och bra svar på oroliga frågor. Lyckats, trots påfresrande arbersbelastning, göra det lilla extra för barnen."


Personalen på Centrum mot våld i nära relationer

"Jag vill nominera personalen på Centrum mot Våld för det viktiga jobb de gör för personer som har blivit utsatt för våld i nära relationer. De lyssnar, förstår och tänker med hur man kan hantera sin situation på bästa sätt. De ger med sitt arbete och förhållningssätt, offrar förtroende för det svenska system."


Personalen på Team våld i nära relation

"Ni finns där för så många när livet är svårt!"

Sjuksköterskorna på Häradsgården

"Väl sammansatt grupp av båda könen, som med sina kunskaper och bemötande, förgyller de gamlas tillvaro till det bästa."


Solsångens personal

"Personalen på Solsången är värda ett fint pris för sitt arbete , sin fina människosyn, sitt sätt att sprida värme, tröst och glädje❤ De är underbara mot de boende och mot oss anhöriga❤Jag är tacksam över att de finns och önskar dem en uppmuntran för sin fina inställning till sitt jobb 🌹🌿🌹🌱🌹☘❤"


Spårpersonalen på Skidstadion

"Tack vare dem så har vi skidspår i världsklass från november till april oavsett väder ute, Alltid trevliga och service inriktade."


Ulf Norlén

"Ulf jobbar för att vi i kommunen ska ha det bra under årets alla årstider, men ofta får han kämpa i motvind då många har åsikter om vad han gör. Han är en bra medmänniska!"


Åsa Klockerud

"För sitt fina och pedagogiskt bemötande mot barnen där hon möte varje barn utifrån deras plats i livet och där hon lär ut viktig kunskap för barn som i längden kan vara livräddande. Hon gör det på ett positivt sätt och låter barnen utvecklas i sin egen takt."


Åsa Wallin

"Jag vill nominera Åsa då hon lagt ner själ o hjärta o lite till i arbetet som projektledare för att Östersund ska bli en åldrandevänlig kommun. 2 år har projektet pågått, dvs under pandemin. Ändå har hon lyckats genomföra projektet som gett många fina underlag i form av undersökningar bland våra medborgare. Enkätundersökningar, medborgardialog, intervjuer med föreningar o mycket annat har ändå lyckats genomföras. Åsa har lett projektet på ett mycket framgångsrikt sätt genom ett strukturerat o organiserat sätt. Många medarbetare i kommunen har berörts o varit delaktiga."

Sidan uppdaterad 2022-12-09