Tillgänglighetspriset

Tillgänglighetsrådet i Östersund delar varje år ut ett tillgänglighetspris i form av ett diplom. Priset går till en organisation, företag eller enskild person som gjort något för tillgängligheten i kommunen, utöver det som lagen föreskriver.

Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att ge uppmärksamhet åt det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla. 

Vem som helst kan nominera kandidater till priset. Därefter utses en vinnare av en jury från Tillgänglighetsrådet (TR). TR är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan Östersunds kommun och företrädare för organisationer för personer med funktionsnedsättning.

Vinnare 2018: Simon Jaktlund

Reidun Sjövold från Tillgänglighetsrådet, Florian Stamm, ordförande i Miljö- och samhällsnämnden, Simon Jaktlund och Eva Åberg från Tillgänglighetsrådet står bredvid varandra. Simon håller ett diplom och en blombukett. .

Reidun Sjövold från Tillgänglighetsrådet, Florian Stamm - ordförande i Miljö- och samhällsnämnden, Simon Jaktlund och Eva Åberg från Tillgänglighetsrådet.

Motivering

Simon Jaktlund har med sitt projekt Cykling utan ålder möjliggjort för alla att mötas utomhus över generationsgränser, och har på ett hållbart sätt främjat social samvaro mellan olika grupper som annars kanske inte möts så ofta. Alla kan bidra genom att anmäla sig som cykelpilot och ta med en ny bekantskap ut på en cykeltur.

Simons initiativförmåga och uppfinningsrikedom har på ett mycket uppskattat sätt sammanfört äldre med yngre under spännande cykelturer, och har fått alla att tillsammans ”känna lite vind i håret.”

Tidigare års vinnare

2017: IF Friskis och Svettis

2016: Frösö Park Hotell

2015: Café Jaktstugan

2014: Folkets Bio Regina

2013: Jamtli

2012: Sir Winston Upstairs

2011: KappAhl på Prästgatan

2010: Biathlon Event AB

2009: Scandic Syd, Östersund

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-11-12