Information om valet i tillgängliga format

Myndigheten för delaktighet, MFD, har samlat olika alternativa format med information inför valen i september 2022 till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Om du är intresserad hittar du här nedanför länkar till information om politik och valet i olika alternativa format.

Information ska vara lätt att förstå och hitta. Ibland kan det behövas en lättläst version av en text eller ett kompletterande bildstöd. Fler kan ta del av informationen om den går att få i alternativa format, till exempel på teckenspråk, punktskrift eller uppläst.

Textad film om allmänna val

Film från Valmyndigheten om vad det svenska valsystemet består av och vilka olika val det finns.

Allmänna val, omval och extra val - Valmyndigheten

Om allmänna val på lättläst svenska

Här beskriver Valmyndigheten vad det svenska valsystemet består av och vilka olika val det finns.

Det svenska valsystemet på lättläst svenska - Valmyndigheten

Om allmänna val på teckenspråk

Valmyndigheten informerar om det svenska valsystemet, hur och var man kan rösta, om valsedlar, att rösta på person, rösträkning och valresultat.

Det svenska valsystemet på teckenspråk - Valmyndigheten

Om politik och valet på lättläst svenska

Nyhetstidningen 8 sidor har samlat information om politik och valet på sin webbplats. Här går det bland annat att gratis ladda ned en bok om valet.

Om politik på lättläst svenska på 8 sidor

Partiledarsamtal på teckenspråk och långsam textning

Funktionsrätt Sverige har arrangerat en serie samtal med partiledare och andra företrädare för riksdagspartierna.

Partiledarsamtal - Funktionsrätt Sverige

Allt material hittar du här från Myndigheten för delaktighet:

Tillgängliga val - Myndigheten för delaktighet

Sidan uppdaterad 2022-08-18