Etablering

Östersund erbjuder en fantastisk miljö för innovativa idéer och nya företag. Behöver du hjälp att etablera dig i Östersund? Vi erbjuder stöd och aktiviteter för dig som företagare.

Idag finns ett stort urval av små och mellanstora företag som täcker in allt från till­verk­nings­industri till kunskaps-, tjänste- och turismföretag. Upplevelse- och outdoorindustrin är en viktig motor i regionens näringsliv, med närhet till forskning och innovation via bland annat Mittuniversitetet.

Välkommen att höra av dig!

Flygbild över centrala Östersund

Flygbild över centrala Östersund

Samarbetspartners

 • The Power Regionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  The Power Region är ett samverkansprojekt mellan Östersunds kommun, Jämtkraft och Krokoms kommun. Projektet verkar för etablering av elintensiv industri till regionen. Våra konkurrensfördelar är 100% förnybar energi, färdiga siter för etableringar och tillgång till höga effekter.
 • Business Region Mid Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  De stödjer dig i processen att investera och etablera i region Jämtland Härjedalen genom deras breda kontaktnät, deras tjänster och arenor för samarbete.
 • Peak Region Science Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Peak Region Science Park ska stärka näringslivet och sysselsättningen genom att stimulera etablering av nya företag, utveckla företag och organisationer som redan är igång samt få företag, kapital och människor att flytta till Jämtlands län.
 • Mittuniversitetetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Mittuniversitetet är ett lärosäte, i Sundsvall och Östersund, med motiverade studenter från Sverige och andra länder och ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans.
 • Nyföretagarcentrum Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  NyföretagarCentrum Jämtland kan via ett stort nätverk av samarbetspartners erbjuda kostnadsfri rådgivning till nyföretagare.
 • Norrlandsfondenlänk till annan webbplats
  Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg med tillväxtambitioner. De erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion.
 • Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Almi erbjuder affärsutveckling, lån och finansiering till företag med tillväxtpotential som vill expandera och utvecklas.

Kontakta oss

Foto på Magnus

Magnus Lindgren
Etableringsansvarig
063‑14 37 01
070‑664 37 01

Foto på Erik

Erik Esseen
Näringslivs­utvecklare
072–454 72 64

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-08-28