Etablering

Östersund erbjuder en fantastisk miljö för innovativa idéer och nya företag. Behöver du hjälp att etablera dig i Östersund? Vi erbjuder stöd och aktiviteter för dig som företagare.

Idag finns ett stort urval av små och mellanstora företag som täcker in allt från till­verk­nings­industri till kunskaps-, tjänste- och turismföretag. Upplevelse- och outdoorindustrin är en viktig motor i regionens näringsliv, med närhet till forskning och innovation via bland annat Mittuniversitetet.

Välkommen att höra av dig!

Flygbild över centrala Östersund

Flygbild över centrala Östersund

Samarbetspartners

 • The Power Regionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  The Power Region är ett samverkansprojekt mellan Östersunds kommun, Jämtkraft och Krokoms kommun. Projektet verkar för etablering av elintensiv industri till regionen. Våra konkurrensfördelar är 100% förnybar energi, färdiga siter för etableringar och tillgång till höga effekter.
 • Business Region Mid Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Business Region MidSweden hjälper företag att etablera eller expandera i region Jämtland Härjedalen. De guidar genom allt från företagsstöd, lokalmöjligheter till viktiga kontakter. Genom att dela med sig av sin kunskap och sina tjänster kan de skapa de bästa förutsättningarna för företagande här. Projektet är finansierat av Tillväxtverket, Region Jämtland Härjedalen samt kommunerna i länet.
 • Peak Innovationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Stimulerar till ett innovationsdrivet entreprenörskap, hjälper startups att växa och stöttar etablerade företag att utveckla nya värden, tjänster och produkter. De förenklar vägar till kunder, kunskap och kapital i samverkan med näringsliv, akademin och offentlig sektor. Deras mål är att stärka länets konkurrens- och attraktionskraft och skapa en långsiktig hållbar tillväxt.
 • Mittuniversitetetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Mittuniversitetet är ett lärosäte, i Sundsvall och Östersund, med motiverade studenter från Sverige och andra länder och ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans.
 • Nyföretagarcentrum Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  NyföretagarCentrum Jämtland kan via ett stort nätverk av samarbetspartners erbjuda kostnadsfri rådgivning till nyföretagare.
 • Norrlandsfondenlänk till annan webbplats
  Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg med tillväxtambitioner. De erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion.
 • Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Almi erbjuder affärsutveckling, lån och finansiering till företag med tillväxtpotential som vill expandera och utvecklas.

Kontakta oss

Foto på Magnus

Magnus Lindgren
Etableringsansvarig
063‑14 37 01
070‑664 37 01

Foto på Erik

Erik Esseen
Näringslivs­utvecklare
072–454 72 64

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-03-31