Etablering

Östersund erbjuder en fantastisk miljö för innovativa idéer och nya företag.

Idag finns ett stort urval av små och mellanstora företag som täcker in allt från tillverkningsindustri till kunskaps-, tjänste- och turismföretag.

Upplevelse- och outdoorindustrin är en viktig motor i regionens näringsliv, med närhet till forskning och innovation via bland annat Mittuniversitetet.

Behöver du hjälp att etablera dig i Östersund? Vi erbjuder stöd och aktiviteter för dig som företagare.

Välkommen att höra av dig!

Flygbild över centrala Östersund

Flygbild över centrala Östersund

Länkar till samarbetspartners

  • The Power Regionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster The Power Region är en satsning för att utveckla datacenterbranschen samt förbereda och marknadsföra nya sajter för att attrahera etableringar till regionen.
  • Business Region Mid Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster De stödjer dig i processen att investera och etablera i region Jämtland Härjedalen genom deras breda kontaktnät, deras tjänster och arenor för samarbete.
  • Peak Region Science Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Peak Region Science Park ska stärka näringslivet och sysselsättningen genom att stimulera etablering av nya företag, utveckla företag och organisationer som redan är igång samt få företag, kapital och människor att flytta till Jämtlands län.
  • Mittuniversitetetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mittuniversitetet är ett lärosäte, i Sundsvall och Östersund, med motiverade studenter från Sverige och andra länder och ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans.
  • Nyföretagarcentrum Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster NyföretagarCentrum Jämtland kan via ett stort nätverk av samarbetspartners erbjuda kostnadsfri rådgivning till nyföretagare.
  • Norrlandsfondenlänk till annan webbplats
    Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg med tillväxtambitioner. De erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion.
  • Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Almi erbjuder affärsutveckling, lån och finansiering till företag med tillväxtpotential som vill expandera och utvecklas.

Kontakta oss

Foto på Magnus

Magnus Lindgren
Etableringsansvarig
063‑14 37 01
070‑664 37 01

Foto på Erik

Erik Esseen
Näringslivs­utvecklare
072–454 72 64

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-02-26