Vikariera inom förskola, fritidshem, anpassad grundskola och grundskola

Här hittar du mer information om hur det är att jobba som timvikarie. Som timvikarie har du ett viktigt och ansvarsfullt jobb där du tar hand om vår framtid - barnen! Ett roligt och omväxlande jobb med möjlighet att tjäna extra pengar.

text samt två personer som ligger i gräset

Vikariera inom förskola

Förskolan förbereder barnet för grundskolan där inlärningen sker genom lek och olika aktiviteter både ute och inne. Du är en viktig del i det och är aktivt med bland barnen och gör saker med dem. Kanske spelar spel, läser, eller bara småpratar. Det är viktigt att du ger av dig själv i arbetet med barnen och det du ger brukar komma mångfalt tillbaka.

Vikariera på fritidshem

Som vikarie på fritidshem jobbar du med barn i olika åldrar, från sexåringar som möter skolans värld för första gången till tolvåringar på väg in i högstadieåldern. Fritidshemmet har en viktig roll för barns sociala utveckling och lärande. Betydelsefulla inslag i verksamheten är lek, rörelse och skapande arbete.

Vikariera inom anpassad grundskola och grundskola

Att arbeta som vikarie inom anpassad grundskola och grundskola är ett givande jobb, men innebär också ett stort ansvar. I huvudsak utför du ordinarie lärares arbetsuppgifter. Du ska kunna leda och organisera arbetet i klassrummet och kunna ta instruktioner och samarbeta med andra lärare i arbetslaget.

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om ansökningsprocessen och om hur det är att vikariera på förskola, fritidshem, anpassad grunskola eller grundskola.

  • Skicka in blanketten per post: Östersunds Kommun, Bemanningsenheten BoUF, 831 82 ÖSTERSUND
  • Lämna in blanketten till: Kommunens kundcenter. Besöksadress: Förlandsgränd 1C.
Sidan uppdaterad 2023-09-12