Porträtt: Coach

Porträtt av Jean Luc Kabisa

Jean Luc Kabisa

Roligast är att se ungdomar utvecklas!

Jobbar som: Coach på Navigatorcentrum

I mitt jobb gör jag bland annat: Jag jobbar med arbetslösa ungdomar mellan 16 och 25 år och hjälper dem att komma in på arbetsmarknaden. Det kan vara att hjälpa dem att söka jobb, skriva cv eller att hitta en praktikplats. Vi har också en åtta veckors inspirationskurs för de som har hoppat av skolan och daglig verksamhet på ”Tingshuset”. Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen och andra instanser, men vem som helst som är under 25 år, arbetslös och som inte studerar kan komma hit.

Vägen till mitt nuvarande jobb: Jag flyttade till Östersund 2008 och har läst socionomprogrammet. Under studietiden jobbade jag som vikarie bland annat inom LSS, och när jag tog examen 2012 fick jag jobb i Bräcke. Från juli 2013 jobbar jag här i Östersunds kommun.

Roligast med mitt jobb är: Att vara med och se ungdomar utvecklas! Från att de har haft lågt självförtroende och självkänsla ser man dem växa och hitta jobb och börja tro på framtiden. Det är jättekul! Det ger energi.

Största utmaningen med mitt jobb är: Att jobba med ungdomar som inte vill förändra sig. Det finns de som inte vill någonting. Det är en utmaning, men ibland lyckas man! Det gäller att hitta saker som motiverar dem.

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Genom minskad ungdomsarbetslöshet och minskad psysisk ohälsa bland ungdomar. De båda sakerna går hand i hand.

Detta får mig att trivas på ett jobb: Bra kommunikation med chefen och anställda och bra stämning i arbetsgruppen. Att det är högt i tak och att man känner sig behövd och har möjlighet till utveckling.

Mina intressen: För många! Jag tränar, går på gym, spelar basket, tittar på fotboll, dansar, läser böcker och umgås med min dotter som är fem år.

Bor: Valla på Frösön.

Familj: Fru och en dotter.

Detta gör jag helst en ledig dag: Då umgås jag med familjen och kollar på fotboll – speciellt när Arsenal spelar i Premier League.

 

Sidan uppdaterad 2017-11-30