Porträtt: Renhållningsarbetare

Evert Lilo

Evert Lilo

Jobbar som: Renhållningsarbetare

I mitt jobb gör jag bland annat: Jag jobbar på Återvinningscentralen i Odenskog och där hjälper jag folk att sortera rätt och håller rent uppe på rampen.

Har jobbat inom kommunen sedan: Jag började 1972 och körde sopbil i 42 år. 2014 började jag här på stationen.

Roligast med mitt jobb är: Det är bra arbetskamrater och arbetet uppe på rampen är ganska fritt och inte speciellt stressigt.

Största utmaningen med mitt jobb är: Att få folk att slänga sakerna på rätt ställe…

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Genom att de tycker att jag är trevlig när de kommer hit. Jag brukar till exempel säga ”Välkommen till Östersunds Återvinningscentral. Vilket fint väder vi har!” Ibland skojar jag lite med dem som kommer hit så de får sig ett skratt.

Detta får mig att trivas på ett jobb: Bland annat att det är omväxlande och utmanande.

Mina intressen: Jag brukar göra tomtar av spånskivor. Man sätter dem i snön och ställer en marschall i dem. Jag brukar göra dem under sommaren, såga till och måla, och så ger jag bort dem. Snickrar gör jag också lite grand. Sedan så tycker jag det är kul att sätta frö: tagetes, minipenséer, tomater, paprika och physalis brukar det bli.

Bor: Grytan

Familj: Fru och en dotter

Detta gör jag helst en ledig dag: Det finns tusen saker som brukar behöva göras, men visst är det skönt att bara sitta i soffan och se en tv-deckare…

Fotnot: 2014 nominerades Evert till Guldstjärnan för ”Bästa serviceperson”!

 

Sidan uppdaterad 2017-11-30