Evenemang: Slakta en hembygdsgård!

Två glada tjejer på en skogsväg. En av dem kastar löv.

Foto: Justem Johnsson, Scandinav bildbyrå

Den 11 september bjuder Östersunds kommun in till en kväll för föreningar på landsbygden som driver verksamhet och utveckling. Här kommer ni få inspiration och nya verktyg för fortsatt utveckling. Kom och låt er inspireras.

Slakta en hembygdsgård - Eller: Höstens kick-start för landsbygdens ideella krafter

Kvällen bjuder på flera intressanta punkter som berör utmaningar, marknads­föring och utveckling men även vilken finansiering som finns att tillgå. Det kommer att finnas tid att ställa frågor och mingel. Vi bjuder även på matigt gofika!

  • När: 11 september 2023
  • Tid: start 18.00
  • Var: Verket, Prästgatan 50, Östersund

Dörrarna öppnar klockan 17:30 så kom gärna och mingla med varandra och oss på Leaderkontoret och Coompanion redan då.

Simon Jaktlund - Slakta en hembygdsgård

Under kvällen kommer Simon Jaktlund och pratar om det arbete han gjorde tillsammans med hembygdsföreningar i vintras. De har tittat på hur föreningar kan bli mer hållbara i sitt engagemang och sin affärsverksamhet. De har bland annat identifierat återkommande utmaningar i civilsamhället och han kommer lyfta dessa, vrida och vända på dem samt leverera insikter och möjliga vägar framåt.

Make Your Mark - Hur marknadsför man bäst sina arrangemang?

Make Your Mark är en PR-byrå med lång erfarenhet. De kommer och håller en crash course i Facebook. De kommer bland annat prata om hur man kan arbeta med grupper, sidor, arrangemang, annonsering och övrigt innehåll på Facebook. Allt för att man ska kunna nå så många som möjligt.

Coompanion - Inspiration: bra exempel på byutveckling

Coompanion är en organisation med lång erfarenhet inom entreprenörskap. De kommer och inspirerar med exempel på hur byar har hittat olika lösningar på utmaningar de stått inför.

Anmälan till eventet

Sista anmälningsdag 6 september.


Sidan uppdaterad 2023-09-04