Navigatorcentrum

Navigatorcentrum vänder sig till dig som är mellan 15 och 25 år, är folk­bok­förd i Öster­sunds kommun och varken arbetar eller studerar. Vi vänder oss även till dig som har aktivitetsersättning och är yngre än 30 år.

Vi förutsätter att du kommer till oss av fri vilja och är beredd att ta steg framåt i den riktning du önskar. Våra lokaler ligger centralt på Kyrkgatan 47, nära busstorget.

Vill du:

  • Sätta upp mål för framtiden?
  • Hålla eller skapa rutiner?
  • Utforska och utmana dig själv?
  • Lära dig nya saker?
  • Skapa nya kontakter?
  • Skaffa arbetslivserfarenhet?
  • Utforska ditt lärande och dina styrkor?
  • Träna på att vara social?
  • Navigera i samhället?
  • Förbättra din hälsa?

I så fall kan vi hjälpa dig!

Ta kontakt med vår Drop-in

För att kunna ta del av våra aktiviteter behöver du börja med att ringa till Navigatorcentrums drop-in telefon.

Med anledning av covid-19:

Vår fysiska drop-in är stängd tillsvidare. All kontakt sker via telefon.

Drop-in-telefon:

070-248 39 45

Telefontider Drop-in:

Tisdagar: 13.00–16.00
Torsdagar: 13.00–16.00

När du ringer till vår drop-in telefon får du prata med någon av våra koordinatorer som jobbar på Navigatorcentrum. I ett kortare samtal pratar vi om hur din situation ser ut just nu och vad du kan ha för behov av stöd. Därefter kommer vi tillsammans fram till vad som blir bäst för dig i ett nästa steg. Det kan exempelvis vara att komma i kontakt med våra coacher och/eller ta del av någon av våra andra aktiviteter.

För dig som är vår samverkanspartner

För att stärka frivilligheten och individens eget ansvar uppmuntrar vi alltid att personer som vill komma i kontakt med oss själv ringer Drop-in. Du som samverkanspartner får gärna vara med vid telefonsamtalet som ett stöd.

Aktiviteter vi erbjuder

Coachning

Om du är mellan 18 och 25 år har du möjlighet att bli coachad av någon av våra coacher.

Coachning

Unga i huset

Unga i huset är en daglig verksamhet för dig som behöver skapa rutiner och träna sociala färdigheter. Vi har 10-12 platser i våra lokaler på Kyrkgatan 49. Efter avslut på Unga i huset ska du kunna gå vidare till praktik, studier eller annan lämplig verksamhet.

Unga i huset

Sociala aktiviteter

Varje år tar vi på Navigatorcentrum emot två volontärer från andra länder i Europa. Här hittar du information om olika sociala aktiviteter som dom arrangerar för dig som är inskriven på Navigatorcentrum.

Sociala aktiviteter

Ungdomsanställning

Om du är mellan 18 och 25 år har du möjlighet att under sex månader få en betald ungdomsanställning.

Ungdomsanställning

Praktikplats

En praktikperiod kan ge dig den arbets­livs­erfaren­het som ofta behövs för att få en anställning i branschen, eller fungera som en upp­lär­nings­period hos företaget innan anställ­nings­avtalet skrivs under.

Praktikplats

Volontär utomlands

För dig som är mellan 18 och 30 år finns det möjlighet att åka som volontär utom­lands. Du får chansen att lära dig ett nytt språk och samtidigt få inter­na­tionell er­farenhet som du kan ha nytta av resten av livet.

Volontär utomlands

En bra start

Kursen "En bra start" finns till för dig som vill stärka dig själv och få större insikt i vem du är, och vad du behöver för att må bra och komma vidare framåt i livet. Det finns ingen åldersbegränsning för att få delta i kursen.

En bra start

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-04-27