Elektronisk leverantörsfaktura

Kommunens leverantörer erbjuds att fakturera oss elektroniskt för levererade varor och tjänster. E-fakturering innebär besparing av kuvertering, porto och postning vilket ger tids- och miljömässiga vinster.

Vill du skicka e-fakturor till oss

Kontakta oss för att undersöka förutsättningarna

Kontakta Malin Björklund på 063-14 40 91 eller elevfakt@ostersund.se så undersöker hon vad du har för förutsättningar och hur du snabbast kommer igång. Hon ger dig de uppgifter som krävs för elektronisk kommunikation och informerar om överenskommelsen om tjänsten.

Elektronisk adress och referensnummer

Östersunds kommuns fakturaväxel/VAN-tjänst är Swedbank SWEDSESS, e-fakturaadress 2120002528. Kommunens PeppolID är: 0007:2120002528.

Ett giltigt referensnummer på sex siffror ska alltid finnas med på fakturan till oss. Detta nummer styr fakturan till rätt person för godkännande av fakturan. Referensnumret lämnar personen som beställer vara eller tjänst av dig. Referensnumret anges under "Er referens" i fältet "Invoice/RequisitionistDocumentReference\\ID" i Svefakturafilen.

Anslut er till VAN-tjänst

För att kunna skicka elektroniska fakturor till Östersunds kommun behöver du vara ansluten till en fakturaväxel, så kallad VAN-tjänst, som samarbetar med Swedbank. (VAN = Value Added Network.) För att bli ansluten till en fakturaväxel vänder du dig i första hand till leverantören av det faktureringsprogram du använder.

Fakturaformat

Som grund för elektronisk fakturering använder vi offentlig sektors standard, SVE-faktura­formatet. Du kan läsa mer om denna standard på www.sfti.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-05-22