Publicerad 2017-07-11

Jämtkraft Arena är redo för Europa League-kval

På extremt kort tid har nu Jämtkraft Arena uppgraderats i första etappen för att bli godkänd för kvalspel till Europa League. Därmed har det gjorts möjligt för Östersunds FK att ta emot turkiska Galatasaray SK på torsdag; och vi har dessutom fått en ännu vassare huvudarena för fotboll och event i Östersund.

Grön fotbollsplan med spelare i mitten som spelar fotboll, i bakgrunden en läktare med svarta och röda stolar

Nylagt konstgräs som täcker hela innerplan med Södra läktaren i bakgrunden

En man i gula arbetskläder sitter på en läktare med massor av fällbara stolar

Gustav Hoflin, NCC, tar en paus i stolmonterandet

- Vi har haft en mycket svår tidplan. Teknisk förvaltning har bidragit med personal från enheterna Konsult och Arenabyn, säger Örjan Jervidal som är VD för Östersund Sport- och eventarena AB och förvaltningschef för Teknisk förvaltning.

Varje delmoment har haft en projektledare som tillsammans med driftspersonalen har haft löpande kontakt med ÖFK.

- Jag vill också ge en stor eloge till vår entreprenör NCC. De har haft personal på arenan från tidig morgon till sent på kvällen och tillsammans med stol- och konstgräsleverantören, Unisport, har entreprenören varit mycket lösningsorienterad. Något som har varit en viktig succésfaktor, avslutar Örjan.

Nyanlagd asfalt och läktare i bakgrunden

Grus har ersatts med asfalt.

Detta har hänt sedan den 5 juni:

  • 16 000 kvadratmeter med grusytor är justerad och asfalterad.
  • Nytt modernt konstgräs med nytt bevattningssystem är anlagt. Den spelbara ytan är utökad då spelplanen är breddad från 65 meter till 68 meter. Säkerhetszon mellan spelplanen och läktarna har också fått konstgräs.
  • Södra läktaren har fått 1300 sittplatser.
  • Säkerhetsstängsel mellan A- och B-plan.
  • Diverse säkerhetshöjande åtgärder + tillgänglighetsåtgärder.
  • Sedan en tid tillbaka har Arenabolaget byggt ut den fysiska data-infrastrukturen för bredband. På detta har ÖFK kopplat upp ett öppet WiFi-nätverk som har en kapacitet så att alla åskådare som är på Jämtkraft Arena samtidigt ska kunna surfa och exempelvis streama tv-bilder från matcher från andra arenor.
  • Norra läktaren är under upphandling med anbudsdatum 4 augusti och om allt går enligt planen ska denna vara klar 4 september. Den nya läktaren ska ha plats för minst 1700 sittplatser men ska också kunna användas som ståplatsläktare. Då beräknar vi att den får plats för upptill 3000 åskådare.
  • Det gamla konstgräset från A-planen kommer efter semestern att anläggas på B-planen. Nuvarande konstgräs på B-planen som är tio år gammalt är utdömt att användas till idrottsmässiga ändamål.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-07-11

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen