Publicerad 2017-07-22

Alltid något på gång i Sporthallen

Sporthallen i Östersund brukar till vardags bjuda på ett myller av människor och aktiviteter av alla slag. På sommaren härskar ett annat lugn i den rymliga byggnaden, och just den här dagen är Mathias Björch ensam vaktmästare i tjänst.

Mathias Björch ståendes mitt i styrketräningslokalens uppbrutna golv.

– Men nog finns det saker att göra ändå. På sommaren jobbar vi mycket med underhåll för att allt ska vara tipp-topp till höstterminen. Det är lokaler som används maximalt, så det klart att det blir en del slitage, berättar Mathias Björch, som idag är fullt sysselsatt med att förstärka golvet i styrketräningslokalen.

Mathias har varit vaktmästare på Sporthallen i 19 år, och trivs utmärkt. Det är ett jobb som bjuder på mycket variation och en bra mix av självständiga uppgifter, samarbete med kollegor och arrangörer, och inte minst sociala kontakter. Vi är nog många som vid ett eller annat tillfälle stuckit in huvudet i luckan i entrén för att be om hjälp med en nyckel eller ett par kvarglömda gympadojjor.

Två styrkelyftare, varav den ena är i fyraårsåldern
Sporthallens fasad

– Ja, jag tycker att det är kul när man kan få hjälpa till med någon grej, det kan vara vad som helst mellan himmel och jord, om de inte hittar eller kanske rentav befinner sig i fel byggnad i fel ände av stan. Men också det vardagliga, kontakten med eleverna, till exempel, är oftast väldigt trevlig, säger Mathias.

Sporthallen är Östersunds "huvud­arena" för inomhusidrott samt för diverse olika arrangemang. I Sport­hallen finns sex hallar av varier­ande storlek plus en motionshall för styrketräning eller bordtennis. Dagtid under terminerna har Jämtlands Gymnasium Wargentin och Norra skolan sina gymnastiklektioner här, men här ryms även gymnasieskolans matsal, klubbrum, en teorisal och tre stycken mötesrum.

– Sedan har vi ju alla olika föreningar som hyr lokalerna under kvällar och helger. Skolans aktiviteter och föreningslivet, det är ryggraden och vardagen, kan man säga. Så har det alltid varit, säger Mathias.

Skolmatsal
Basketmatch

– Dessutom har vi ju många andra arrangemang, mer eller mindre regelbundet. Det är bland annat basketmatcher, konserter, shower och teatrar. De lite mer speciella evenemangen, som Joe Labero till exempel, tycker jag är jätteroliga att jobba med. Och nu efter vår stora renovering har ju efterfrågan på den typen av arrangemang ökat en hel del, säger Mathias.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-07-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen