Publicerad 2017-08-20

Remonthagens förskola ett välkommet tillskott när vi växer

På måndag är det föräldramöte, och på onsdag kommer de första barnen. Äntligen är det dags för Remonthagens nya förskola att slå upp portarna. – Det känns fantastiskt roligt att få vara med och bygga upp den här verksamheten från grunden, säger förskolechefen Marjut Svanström.

Bild på konstverk i trä med hästhuvuden på en stapel

Anders Sunessons konstverk med hästhuvuden pryder infarten till förskolan.

Kvinna står utanför entrén till förskolan.

Förskolechefen Marjut Svanström ser fram emot att dra igång verksamheten.

Blommor och utebord på skolgården.

Här kommer det att vankas mellis på solskensdagar.

Gunga på skolgården

Naturligtvis finns det stora lekytor och en kompisgunga på skolgården.

Lekställning på skolgården

Nu är det snart bara barnen som fattas på Remonthagens förskola ...

 

Östersund växer så det knakar på flera håll. Inom barnomsorgen har det de senaste åren varit ett konstant köläge med runt 350 barn, vilket krävt tillfälliga lösningar allt för ofta.

Nu öppnar alltså Remonthagen två av sina sex avdelningar. De övriga är klara efter jul. Då kommer det att finnas plats för 108 barn på Remonten. Ett år senare, i januari 2019, ska även nya förskolan på Jägarvallen vara klar. Då blir det 108 platser till.

– Remonthagens och Jägarvallens förskolor blir två identiska byggnader, förklarar Marjut Svanström.

Stort steg

Hon har tidigare arbetat med befolknings- , barn- och elevprognoser inom Östersunds kommun, och vet vad hon talar om när det gäller framtida lösningar för barnomsorgen.

– Det har varit ett stort tryck, och jag tror inte att det kommer att räcka till riktigt med de här två nya förskolorna. Men det är ju ett stort steg framåt.

Ny förskolechef, ny personal och nya barn – det ligger förstås en kittlande spänning i luften när vi besöker Remonthagen dagarna före öppning.

– Vi har lite tomt på möbler inomhus än. Allt har inte kommit, men vi vill inte heller blåsa på för hårt och övermöblera från början utan låta barnen vara med och utforma miljön, säger Marjut Svanström.

Nära naturen

Förskolan Remonthagen ligger väldigt fördelaktigt till när det gäller närheten till natur och aktiviteter. Det är nära till Björkbackaparken, motionsspår i skogen, fotbollsplanen vid Tallvallen (där det även ska bli skridskois vintertid), och tvärs över vägen byggs det en ny Fun Park.

Visste ni förresten att ordet remont betyder ”unghäst som genomgår grundläggande utbildning”? Därför har de olika avdelningarna på förskolan namngetts med olika hästraser.

Bra länkar:

Förskolan Remonthagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förskolor i Östersunds kommun - och så gör du för att ansöka om platslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förskola och skola för nyanländalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-08-21

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen