Publicerad 2017-09-03

Östersund stolt stad i Pride 2017

Fredagen den 15:e och lördagen den 16:e september bjuder RFSL Östersund in till Pride 2017. Östersunds kommun är stolt partner i evenemanget, och under lördagens parad har kommunen också en egen sektion, dit alla som vill är välkomna att ansluta.

Två personer, varav den ena draperad i en regnbågsflagga, sitter i gräset och betraktar förberedelserna inför en Prideparad.

Pride 2017 är ett stort evenemang som arrangeras av RFSL Östersund. Det sträcker sig över två dagar, och bjuder på allt från föreläsningar, musik och dans till poetry slam och godisregn. Läs mer och ta del av programmet på ostersundpride.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prideparaden

På lördagen kommer det som många kanske främst associerar Pride med att äga rum, nämligen paraden. Här kommer en särskild sektion att vara reserverad för dem som vill gå tillsammans med sina kollegor i Östersunds kommun. Det kommer att finnas en gemensam banderoll, och kommunen kommer också att dela ut 40 stycken supersnygga T-tröjor bland deltagarna.

Kommundirektören, Anders Wennerberg, tycker att det skulle vara roligt om riktigt många av hans medarbetare dyker upp och går tillsammans med honom i tåget.

– Ja, verkligen! Det är stort att få manifestera för mänskliga rättigheter. Det är både något att fira, men också något att slå vakt om. Dessutom är det, rent krasst, en väldigt viktig del i kommunens varumärke. Jag tror att mycket av den tillväxt som vi upplever faktiskt beror på bilden av Östersund som en välkomnande och inkluderande stad, säger Anders Wennerberg.

HBTQ-certifiering

Inom Östersunds kommun pågår ett projekt med HBTQ-certifiering av olika verksamheter. Målet är att ligga i framkant när det gäller arbete för att alla människor ska känna sig trygga och få vara sig själva i sin kontakt med kommunens verksamheter.

– Östersunds kommunen är till för alla. Därför har det stor betydelse att vi i kommunen har ett bra bemötande, och inte genom okunskap stänger någon ute. Sedan är det naturligtvis också bra för de enskilda arbetsplatserna med miljöer som tillåter människor att utvecklas och vara sig själva, säger kommunens tillgänglighetsstrateg, Helene Olsson Sandal.

Hittills har Östersunds bibliotek, Elevhälsan, Område HR, Område kommunikation och Storsjöskolan blivit certifierade genom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-09-03

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen