Publicerad 2017-09-08

Idrottsprofiler ska utveckla verksamheten kring stadion

Skidprofilen Jerry Ahrlin varvar ner sin tävlingskarriär och ska i stället staka ut riktningen för Östersunds skidstadion och området kring Arenabyn. Detta tillsammans med en annan före detta elitidrottare – häcklöparen Fredrik Lindberg.

Jerry stående på skidstadions läktare med skidskyttets skjutbanor i bakgrunden

Jerry Ahrlin ska jobba med att få fler skidturister till Östersund.

De två har anställts av Östersunds kommun i ett projekt (2017-2019) som ska utveckla skidstadion och Arenabyn. De tre huvudspåren i projektet är:

  • Infrastrukturell utbyggnad kring Skidstadion.
  • Få fler företag att etablera sig kring Skidstadion.
  • Utveckla träningsturismen.

Det sistnämnda är huvuduppgiften för långloppsspecialisten Jerry Ahrlin som bara är några dagar gammal i sitt nya jobb. Kollegan Fredrik Lindberg, som främst är ansvarig för affärsverksamheten, har varit igång ett par månader.

– Min roll är att få Östersund mer attraktivt som idrottsturiststad, med inriktning mot skidstadion. Det är lite konstigt egentligen att Östersund inte är mer känt som en stad för till exempel träningsläger eftersom det finns så bra förutsättningar här, säger Jerry Ahrlin.

– Det här är en väldigt intressant utmaning. Jag har i min sport varit med på många stora turistorter och stora evenemang, och har även varit med själv och arrangerat läger, så jag tror jag lärt mig mycket om vad som måste till.

Som elitidrottsman har han också lärt sig att sätta upp nya höga mål, och lägga upp en plan för hur vägen till målet ska se ut.

– Det är sånt som driver mig, att med nya idéer skapa något nytt, något unikt. Det är samma sak inom idrotten när man testar en ny teknik, eller ett nytt träningsupplägg för att komma ännu längre framåt, menar Jerry Ahrlin.

Men det är alltså inte bara träningsturismen som är målet för projektet kring skidstadion och arenabyn. Skidstadion ska byggas ut och anpassas inför VM i skidskytte 2019.

Målsättningen är att Östersunds skidstadion ska bli en av Europas ledande tränings- och tävlingsarenor för vintersporter på smala skidor. Stadion tillsammans med Arenabyn ska bli ett affärsmässigt centrum för idrottsverksamhet och träningsturism.

Bakom projektet står Östersunds kommun och Region Jämtland/Härjedalen.

 

Bra länkar:

Evenemangsarena: Östersunds skidstadionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arenor för stora evenemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-09-08

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen