Publicerad 2017-11-03

Vad händer? Skapar vi Mer [*] Östersund?

Snart halvtid för kommunens tillväxtplan Mer [*] Östersund. Men hur går det egentligen? Jo, rätt bra. Inte sedan 70-talet har Östersunds befolkning ökat i samma tak som nu! Den 6 december vill vi därför bjuda in dig till inspirerande kväll på Arctura där vi sätter siffror på Östersunds framgångar och framtida utmaningar.

Bild tagen från Gustavsbergsbacken med norrsken och massor med ljus från staden 

Den 6 december vill kommunen bjuda in dig till en härlig kväll på Arctura. Många spännande gäster medverkar, det blir mingel, panelsamtal och julfika. Den som är intresserad kan dessutom följa med på en guidad busstur genom ett växande Östersund där vi kommer att åka förbi några av de mest spännande byggprojekten. (OBS! Det finns ett begränsat antal platser till bussturen så först till kvarn gäller)

Det här är vår resa

I mars 2014 bestämde sig Östersunds kommun för att under åren 2014- 2020 skapa Mer [*] Östersund. Mer av allt det som gör Östersund till en bättre plats att leva, verka och växa i. Kommunen pratade med medborgare, företagare, medarbetare och folk som jobbar i frivilligorganisationer, ja alla som kunde tänkas vara intresserade av Östersunds utveckling. Tillsammans kom vi fram till att vi skulle bygga Mer bostäder, skapa Mer jobb och bli Mer Östersundare.

Resultat? Vi växer så det knakar

Nu har vi kommit till halvvägs och hur går det nu då? Jo, mer och mer människor väljer att flytta till Östersund och inte sedan 70-talet har Östersunds befolkning ökat i samma takt som nu. Vi bygger Mer bostäder i rask takt och fram tills 2025 finns det planer för att bygga upp till 4 000 bostäder i attraktiva lägen. Det går bra för våra företag som skapar skatteintäkter och Mer jobb vilket bidrar till vår gemensamma välfärd.

Varför växer vi? ÖFK-effekt? Högkonjunktur?

Men hur kommer det säg att vi växer just nu? Går det av sig själv? Är det en direkt konsekvens av den högkonjunktur vi lever i? Är det ÖFK-effekten? Det finns såklart många svar på den frågan, men vi är övertygade av att det är vi människor som lever i och för Östersund som tillsammans bidrar till att skapa ett bättre Östersund.

Varmt välkommen den 6 december!

Så här anmäler du dig

 

Här anmäler du dig och hittar mer infolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Plats: Arctura

Tid: 6 december klockan 18.30-21.00

Vi bjuder på julfika!

Resultat

 

 • Mer Människor:
  Mål: +450/år
  Resultat: +596/år +537 hittills i år (30/9)
 • Mer Jobb:
  Mål: +240 jobb/år
  Resultat: +384 jobb/år
 • Mer Bostäder:
  Mål: 330 bostäder/år
  Resultat: 417 bostäder/år

Den 30 september 2017 var den totala folkmängden i Östersunds kommun 62 479 personer. Vi har alltså ökat med 734 personer sedan årsskiftet.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-11-29

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen