Publicerad 2017-11-06

”Ett kvitto på vilken fantastisk by vi har”

Nu är det väldigt snart dags att nominera till Årets by! Senast 8 november vill vi ha din nominering. Böle vann utmärkelsen 2014 och för dem blev det en bekräftelse på allt arbete som de gjort för bygden. Barnen önskade att en kompisgunga skulle köpas för prispengarna och så blev det.

Båthus i solnedgång

Eva -Märet Nordenberg är rektor på Böle byskola och berättar att hon blev väldigt glada och överraskade när föreningen 2014 fick utmärkelsen.

– Det blev en bekräftelse på allt arbete som vi gjort för bygden och ett kvitto på vilken fantastisk by vi har! Det var Böle som fick utmärkelsen men den sprider sig över alla byar i området.

Bekräftelse på att vi bidrar till utvecklingen i kommunen

Hon berättar att skolan för 15 år sedan var nedläggningshotad och det var många som kände oro över hur detta skulle påverka bygden.

– Det engagemang och arbete som föräldrar och personal har lagt ner för att lägga grund till det vi har idag och vidare utveckla verksamheten med bygdens bästa för ögonen har varit en enastående resa. När vi fick utmärkelsen innebar det en bekräftelse från Östersunds kommun att de uppskattar vårt arbete och bidrag till utvecklingen i kommunen.

Barnen fick önska vad de ville

För prispengarna på 25 000 kronor köptes en kompisgunga som nu används flitigt. – Det var viktigt att prispengarna användes till något som kom de boende i bygden tillgodo och ganska snart enades vi om att det var barnen i området som skulle få önska vad de ville ha. De önskade en kompisgunga till skolgården som kan användas både under skoltid och påfritiden.

Fakta: Årets by

Östersunds kommun delar varje höst ut utmärkelsen Årets by/bygd/stadsdel till en förening i en viss bygd eller i en viss stadsdel inom Östersunds kommun som utmärkt sig vad gäller utvecklingsarbete.

Föreningen måste ha stadgar, styrelse och årsmöten för att kunna få utmärkelsen.

Priset till Årets Bygd/Stadsdel är 25.000 kronor samt ett diplom, och ska användas till ett sådant ändamål som gagnar byns eller stadsdelens alla invånare, för bygdens eller stadsdelens utveckling.

Nominera senast den 8 november!

Så nominerar du

Klicka dig vidare på länken nedan så hittar du mer information om vad som krävs för att vinna året och också ett formulär där du kan nominera.

Här finns mer information om priset och hur du nominerar till Årets by

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-11-06

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen