Publicerad 2017-11-15

Nu är årets Guldstjärnor utsedda

 Totalt har 40 nomineringar kommit in och slutligen kunde juryn enas om att utse vinnarna i kommunfinalen av Guldstjärnan 2017. Årets serviceperson är Ellen Almgren som jobbar på Coop Konsum Frösön. Årets serviceföretag är Orrviksbua, Björn Wik. Stort grattis! Här kan du läsa vad som driver dem till att ge bra service.

 - Jag tror att det handlar om att se och uppmärksamma människor. Till butiken kommer många kunder i olika livssituationer, vissa kan ha fått ett tungt sjukdomsbesked, någon annan har blivit morfar. Alla behöver ju ändå handla mat. Jag brukar fråga hur det är idag, säger Ellen Almgren som jobbar på Coop Konsum Frösön.

"De ska alltid känna sig välkomna hit"

Efter 30 år älskar hon fortfarande att gå till jobbet. Hon har byggt upp många relationer och vem som är släkt med vem, ser barn växa upp och håller koll på vad folk handlar.

- Det händer att jag påminner om de har glömt någon vara som jag vet alltid brukar finnas med i veckohandlingen, säger hon skrattar.

Ellen märker också att det finns många ensamma som inte bara kommer till butiken i syfte att handla.

- En del kommer flera gånger per dag och vi hinner småprata lite. Jag vill att de alltid ska känna sig välkomna hit.

”Man blir nästan bygdens psykolog”

För Björn Wik som driver Nära dig Orrviksbua märks det också tydligt att butiken är en samlingsplats.

- Allt från småknattar till pensionärer kommer hit. Förutom att handla samlas man här för att småprata, planera träffar eller annat. Utan en sådan här knytpunkt blir det svårt för människor att träffas. Då pysslar man på med sitt i sin bostad, vardagen flyter på och så hinner man inte möta sina grannar, säger han.

Björn beskriver Orrviken som en väldigt varm bygd med många omtänksamma människor.

- Man ser efter varandra och det känns väldigt tryggt. Det är bara jag som jobbar i Orrviksbua så man får en personlig relation med alla, man blir nästan bygdens psykolog, säger Björn och skrattar.

- Det är verkligen roligt att driva lanthandel här, många är lojala och handlar hos mig. Man bryr sig om bygden. Då blir extra viktigt att ge schysst service.

Det här är Guldstjärnan

 

  • Guldstjärnan är en årliga utmärk­else i Jämtlands län som delas ut till en person och ett företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög service­grad och ett vänligt bemötande.
  • Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Det en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan.
  • Kommunvinnarna går vidare till en länsfinal den 25 januari på Länsresidenset

Årets vinnare - motiveringar

 

Årets serviceperson: Ellen Almgren

Ellen är alltid gladlynt och mån om att alla kunder ska få med bra varor hem. I 30 år har Ellen bjudit på den där extra uppmärksamheten som gör att alla känner sig mycket välkommen och går därifrån med ett nöjt leende på läpparna.

Årets serviceföretag: Orrviksbua, Björn Wik

Med äkta engagemang, stark drivkraft, genuin känsla för service och stor närvaro har Björn, trots stenhård konkurrens från matjättarna inne i Östersund, fortsatt driva Nära dig Orrviksbua i Orrviken. Om man frågar efter en vara som Björn inte har, så kommer den att stå i hyllorna nästa varuleveransdag. Han driver vår affär på landsbygden, ett riktigt serviceföretag.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-11-15

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen