Publicerad 2017-12-03

Andreas bjuder på uppskattad bildvisning av djur och natur

Undersköterskan Andreas Ringner har tidigare gjort sig känd genom uppskattade visningar av djur och natur på kommunens äldreboenden. Nu kan alla kommunens verksamheter hyra in Andreas. Det betyder till exempel att även skolor och förskolor kan ta del av hans populära visningar.

Bild på Andreas Ringnér

Andreas Ringnér jobbar på Tallbackas äldreboende. Sen några år tillbaka har han visat sina egna djur- och naturbilder och filmer på sin arbetsplats. Under förra året åkte Andreas också runt på halvtid för att visa sina alster på andra äldreboenden, mötesplatser och andra verksamheter inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

Nominerad till Medborgarnas hjärta

Visningarna har varit mycket uppskattade och uppmärksammade i media - både lokalt och nationellt. Och i höstas blev Andreas nominerad till Medborgarnas hjärta för sina visningar.

Efter ett kortare uppehåll är Andreas åter igång och finns nu tillgänglig att boka för vilken verksamhet som helst inom kommunen. Den verksamhet som "hyr" Andreas betalar för motsvararande två timmars vikariekostnad på Tallbackas äldreboende.

- Det känns jättekul att få komma igång igen med visningarna, säger Andreas. Jag har redan varit ute på en visning för en personalgrupp inom LSS som hade sin planeringsdag, framöver är jag även inbokad på en skola, jättekul!

Bild och ljud från möten i naturen

Andreas visar bilder, filmklipp och ljud ifrån olika djur och möten i naturen. Det är en resa genom årstiderna där besökarna får möta olika djur under ett år. Man får en närmare titt på älgen och dess spännande liv eller kanske en inblick i olika fåglars makabra tillvaro. Det finns olika teman att välja mellan.

Utöver historien bakom bilden och mötet så blir det även kortare information om djuren och dess levnadsvanor.

Här nedan kan du se smakprov från visningarna.

Sidan uppdaterad 2017-12-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen