Publicerad 2017-12-14

Arkitekttävling om framtidens kommunhus

Nu är det dags för nästa steg mot ett nytt kommunhus. I dag bjuder Östersunds kommun in arkitektkontor till en tävling för en ny kommunhusbyggnad.

Bild över rådhuskomplexet med byggnadnera A, B, C, Dm E, F och biblioteket utmärkta.

I tävlingens första del får arkitektkontor kvala in, de som kvalificerar sig får sen delta i tävlingen. Kvalificeringen pågår fram till 12 februari 2018. I april 2018 kommer de utvalda arkitektteamen börja sitt arbete med att ta fram förslag på hur det nya kommunhuset kan se ut.

Förslagen ska bedömas av en jury bestående av både arkitektonisk expertis och representanter från kommunen.

Genom arkitekttävlingen vill man få fram den bästa föreningen av form, funktion och ekonomi och samtidigt välja den arkitekt som är bäst för just Östersund.

Målet är att framtidens kommunhus ska bli en attraktiv, kreativ och hållbar arbetsmiljö designad för alla.

Det nya kommunhuset ska ligga på Rådhustomten. Hus B C D och E ska rivas medan hus A, Rådhuset, biblioteket och hus F ska bli kvar. Arbetet med ett nytt kommunhus har pågått sedan 2015 då problem med inomhusmiljön i Rådhuskomplexet ledde till att stora delar av personalen fick evakueras. Idag har många sina arbetsplatser i olika externa lokaler som kommunen hyr runt om i Östersund.

I det nya kommunhuset ska stora delar av kommunens verksamhet samlas i samma lokaler, vilket gör att antalet arbetsresor minskar.

Ladda ner tävlingsprogrammetPDF.

Alla frågor om arkitekttävlingen besvaras genom Tendsign.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-12-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen