Publicerad 2017-12-15

Förtydligande med anledning av uppgifter om att Östersunds kommun vill ta över ansvaret för Stadsbussarna

I gårdagens ÖP publicerades en artikel om att Östersunds kommun vill riva upp avtalet med Länstrafiken när det gäller driften av Stadsbussarna. Men att bryta avtalet med Region Jämtland Härjedalen som driver Länstrafiken har aldrig varit aktuell.

Människor står i ett vintrigt Östersund vid en busshållplats med tegelbyggnader och blå himmel i bakgrund i höger del av bilden kommer en gul stadsbuss

Det som kommunens styrelseutskott i onsdags gav Samhällsbyggnad i uppdrag var att ta fram ett nytt avtalsförslag till Länstrafiken. Det nya avtalet ska bara handla om att Östersunds kommun vill ha ansvaret för stadsbusstrafiken i Östersund. Landsortstrafiken och skatteväxlingen kommer att vara kvar precis som innan.

Anledningen till att kommunen vill ta över ansvaret för Stadsbussarna är för att enklare kunna planera och utveckla stadsbusstrafiken. Östersunds stad blir större och större med nya stadsdelar och arbetsplatser på nya ställen. Om kommunen tar över ansvaret för stadsbusstrafiken blir det lättare att planera stadsbusstrafiken till och från nya områden.

Det som händer nu är att tjänstemän på kommunen sätter sig och ser över hur ett särskilt avtal som handlar om ansvaret över Stadsbussarna skulle kunna se ut. Sedan kommer de sätta sig tillsammans med tjänstemän på Region Jämtland Härjedalen för att komma fram till bästa möjliga lösning. Tidpunkt för när detta sker går inte att säga i dagsläget.

Sidan uppdaterad 2017-12-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen