Publicerad 2017-12-20

På Körfältet bor det riktiga stjärnor på sopsortering!

Kvarteret Väghyveln på Körfältet leder stort i tävlingen Vinn vinn - Sopsortering. De har blivit bättre på att sortera för återvinning och minskat sina vanliga sopor med hela 30% redan!

Kvarteret Ardennern i Torvalla har också förbättrat sin sopsortering men inte lika mycket. När tävlingen började i september slängde de boende i båda kvarteren 5,3 kg vanliga sopor per lägenhet och vecka. Nu vid decembermätningen är Körfältsborna nere i 3,7 kg/lägenhet och vecka. Torvallaborna har minskat mängden vanliga sopor till 5 kg/lägenhet och vecka. Det betyder mer förpackningar, tidningar och matavfall till återvinning!

Läs mer om sopsorteringstävlingen mellan hyresgäster i Torvalla och på Körfältet

Bli en sopsorteringsstjärna du också - börja med julsoporna

Sortera julklappspappret och chokladasken som pappersförpackningar och frigolitskalen som plastförpackningar. Töm och veckla ihop aluminiumfolien från skinkan och sortera den, liksom ischokladformarna som metallförpackning. Släng ljusstumpar, julklappssnören och champagnekorkar i vanliga soppåsen. Den trasiga julgransbelysningen går som miljöfarligt och värmeljuskopparna som metallskrot.

När granen börjar barra - lämna den till närmaste återvinningscentral.

GOD MILJÖJUL!

Sidan uppdaterad 2017-12-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen