Publicerad 2018-01-24

Hemtjänstens åtgärder mot bedragare

Just nu varnar polisen för en bedragare som tar sig in till äldre genom att säga att han kommer från hemtjänsten. Det bästa sättet att skydda sig är att alltid be att hemtjänstpersonalen ska legitimera sig.

Röd bakgrund med Östersunds kommunvapen samt texten Vård och omsorgsförvaltningen i vitt

 

- Hemtjänst från Östersunds kommun har arbetskläder som visar att de kommer från Östersunds kommun. Dessutom kan vi alltid visa upp ID-brickor eller legitimation. Detta för att den som behöver hemtjänst ska känna sig trygg med oss, säger Eva Hemmingsson som är verksamhetsutvecklare hos Sektor hemtjänst på Östersunds kommun.

För att öka säkerheten ytterligare erbjuds ett nyckelfritt lås till alla som får hemtjänst från kommunen.

- Det är ett lås som gör att hemtjänstpersonalen kan öppna dörren med hjälp av en kod i mobiltelefonen. Det gör att bara behörig personal kan komma in till den som har hemtjänst. Vi kan även läsa av vem som har varit dit och hur länge personen har varit inne. Montören som installerar låset visar alltid legitimation att den kommer från Östersunds kommun, säger Eva Lundqvist som är kvalitetsansvarig hos Sektor hemtjänst.

Sidan uppdaterad 2018-01-24

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen