Publicerad 2018-01-29

Gatuenheten: Var snäll och respektera datumparkeringen

Från 1:a oktober till den 31:a maj är det datumparkering i Östersund, Frösön, Lugnvik, Odensala och Torvalla. Datumparkeringen är till för att underlätta för snöröjning, hyvling, sandning och sandupptagning på gatorna.

gul bakgrund med datumparkerinsskylt och utropstecken

- När det kommer så mycket snö som det gjort i början av året är det svårt att helt rensa en gata från snö under dagtid eftersom det då står en massa bilar parkerade där. Vår enda chans är att göra det under natten och står det då bilar parkerade på fel sida vägen så kan vi inte röja hela gatan ändå. Därför är det extremt viktigt att datumparkeringen följs, säger Tore Åberg som är enhetschef för Gatuenheten.

Det är inte bara vid snöröjning som felparkerade bilar ställer till det.

- Just nu behöver vi hyvla och skrapa vägarna och det är samma där. Under dagtid är vissa gator svåra att komma åt och vi har stora problem just nu med felparkerade bilar i datumparkeringszonen. Resultatet är att många gator inte blir helt hyvlade, menar Tore.

Datumparkering; här gäller den och så här gör du

Sidan uppdaterad 2018-01-29

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen