Publicerad 2018-02-06

Kommunen öppnar drop in-mottagning för skuldrådgivning

Med start på torsdag kommer handläggare från kommunens budget – och skuldrådgivning att torsdagar jämna veckor finnas på plats på Rådhusets kundcenter.

 

Det kommer då att vara öppen mottagning för skuldrådgivning där du snabbt ska kunna få råd och stöd om du hamnat i en besvärlig skuldsituation.

- Tidigare har vi haft ganska lång väntetid, men nu kommer vi att ta ett nytt grepp, då vi har blivit fler som jobbar med detta. Tanken är att man ska kunna få en kort tid, vi tittar över behovet och vad de vill ha hjälp med, säger Therése Hedman, budget – och skuldrådgivare på Östersunds kommun.

Du som privatperson kan då få råd av någon av de tre budget-och skuldrådgivare som finns på plats, och såväl mindre samt mer omfattande problem ska kunna ses över.

- Om vi kan lösa det med bara lite tips och trix gör vi det på plats, annars bokar vi in en tid för vidare rådgivning, säger Therése Hedman.

Går igenom ekonomin

Budget- och skuldrådgivaren kartlägger ekonomin tillsammans med dig genom att göra upp en hushållsbudget där inkomster, utgifter och skulder blir tydliga

Verksamheten startar åttonde februari, och kommer att genomföras på prov under våren.

Vill du läsa mer om stöd för ekonomiskt utsatta, följ länken nedan.


Sidan uppdaterad 2018-02-06

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen