Publicerad 2018-02-26

Var med i vårens stora skräpplockning!

Vi Håller Rent är Sveriges största skräpplockaraktivitet med hundratusentals deltagare varje vår. Anmäl din arbetsplats, din förening eller ditt grannskap till Vi Håller Rent senast den 1 april. Tillsammans gör vi vår stad, vår natur och våra vatten lite finare – och visar samtidigt att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Närbild på mark täckt med gräs och löv med texten Vi håller Östersund rent

Det är mest skolor och förskolor som brukar delta. Men det är sällan barnen som skräpar ner. Det behövs mer vuxna som plockar skräp! Genom att delta med din arbetsplats, enhet eller förvaltning, visar du att rena miljöer är viktiga och du får barnen att känna att deras insats är viktig.

Anmäl er till Vi Håller Rent senast 1 april härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla deltagare får Håll Sverige Rents säckar och påsar för skräpplockningen. Det är Avfall Återvinning på kommunen som skickar ut matrialet tidigast vecka 17.

Det mesta skräpet är förpackningar

Varför ska skräp ligga och skräpa när det kan lämnas till återvinning och komma till nytta? Det mesta skräpet är faktiskt förpackningar. Sortera skräpet samtidigt som du plockar. Avfall Återvinning och Lundstams kommer och hämtar ert sorterade skräp.

Läs mer om Vi Håller Rent i Östersund och hur du beställer skräphämtning

Sidan uppdaterad 2018-02-26

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen