Publicerad 2018-03-06

Östersund Outdoor i Vinterparken 10 mars

Friluftsliv, kultur och idrott möts i Vinterparken

Den 10 mars är det premiär för Östersund Outdoor i Vinterparken. Här möts kultur, friluftsliv och idrott på ett och samma ställe. Ett perfekt tillfälle för dig som exempelvis vill få tips på hur du vallar skidor, prova på att dansa bugg, lära dig mer om naturfotografering, delta i vernissage i vintergalleriet och testa på parasportaktiviteter.

Arrangörerna bakom Östersund Outdoor är Storsjöyran/Vinterparken i samarbete med Östersunds kommun Kultur och fritid. Förutom att erbjuda medborgarna en aktivitetsfylld dag är detta en chans för föreningarna att visa upp sina verksamheter.

- Det känns häftigt att Östersunds Bugg och Rock’n’ roll kommer att hålla i nybörjarbugg – på Storsjön is! Detta är ju en aktivitet man vanligtvis gör inomhus, säger Linnea Nilsson-Vaara friluftsstrateg på Östersunds kommun.

Ytterligare inslag är draghundsrace, få tips på löpteknik och om vintercykling, lär dig att orientera och hur du ska klä dig för att de kalla utedagar ska bli mer njutbara.

- Förhoppningsvis kan de olika aktiviteterna göra att vi lockar hit besökare som vanligtvis inte besöker Vinterparken, avslutar Linnea Nilsson-Vaara.

För program, besök www.vinterparken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-03-06

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen