Publicerad 2018-03-13

Jens Nilsson har avlidit

Det är med sorg som Östersunds kommun i dag mottagit beskedet om att socialdemokratiske politikern, EU-parlamentarikern och förre kommunstyrelseordföranden Jens Nilsson avlidit efter en kort tids sjukdom.

Portsättbild Jens Nilsson

Jens Nilsson var född i Västervik men växte upp i Gävle, och flyttade till Östersund 1978. I Östersund satte han under många år avtryck som färgstark och debattglad politiker.

2011 blev Nilsson ledamot av Europaparlamentet. Där arbetade han bland annat med frågor kring regional utveckling samt transport och turism.

– Jens var en otroligt engagerad och inspirerande politiker och en väldigt nära vän. Som kommunstyrelsens ordförande såg han inga gränser och var tidigt en varm förespråkare för samarbete mellan det offentliga och civilsamhällets organisationer, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Östersunds kommun.

– Jens Nilssons plötsliga bortgång lämnar ett stort tomrum. Jens nydanade Socialdemokraterna i Östersund med sin ledarstil och värnade kommunens ekonomi. Än i dag känner vi igen en del formuleringar av Jens i aktuella budgetförhandlingar, som "Ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart Östersund", säger Pär Jönsson (M).

– Jens fortsatte sin politiska gärning till sin bortgång med att vara en god representant för Norrland i Europaparlamentet. Våra tankar går till Jens familj och närmaste vänner, säger Pär Jönsson.

Jens Nilsson avled under natten mot tisdag efter ett kortare sjukdomsförlopp. Han blev 69 år.

Östersunds kommun flaggar i dag på halv stång för att hedra Jens Nilssons minne.

Kondoleansbok finns vid kommunens reception på Rådhuset.           

Sidan uppdaterad 2018-03-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen