Publicerad 2018-04-19

Östersunds nya varumärke

Nyfiken på den nya Östersundsbilden som nära 800 personer har varit med att skapa?

Fyra Östersundsbilder i ett kollage. Från Gågatan, en cyklist, från världscupen i skidskytte och från en restaurang.

Östersunds kommun har tillsammans med Destination Östersund sedan i höstas arbetat med att utveckla varumärket Östersund. Syftet har varit att identifiera vad som gör Östersund attraktivt för omvärlden.

Det har sedan i höstas pågått ett kreativt arbete med att utveckla Östersunds varumärke eller Östersundsbilden som det har kallats under arbetets gång. Det har varit en bred process där nära 800 personer har varit involverade och engagerade. Inte minst har omkring 700 invånare skrivit långa utförliga tankar om bilden av Östersund. I processen har man också tittat på hur omvärlden ser på Östersund, genom bland annat imageundersökningar och besöksundersökningar.

Fler ska känna igen sig

Syftet med arbetet har varit att identifiera vad som gör Östersund attraktivt för omvärlden. Varför besökare, inflyttare, student eller investerare ska välja Östersund framför andra platser har varit centrala frågor. Ambitionen har varit att den uppdaterade Östersundsbilden ska vara användbar för olika aktörer och mot olika målgrupper. Det nya varumärket är därför bredare än Vinterstaden, som kunde upplevas snävt. Men det finns inget nytt epitet eller pay-off motsvarande ”Vinterstaden”, utan Östersund står för sig självt.

Nästa steg är nu att göra verkstad av det nya varumärket. Det gör man bland annat genom att bygga en webbplats med verktygslåda för de som vill vara med och sprida Östersundsbilden.

På ostersundsbilden.se kan du läsa plattformenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som presenterar det nya varumärket för Östersund. Hoppas att du känner igen dig!

Sidan uppdaterad 2018-04-19

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen