Publicerad 2018-06-28

Alla vann i sopsorterings­tävlingen Vinn vinn!

Körfältsborna vann däremot lite mer.
De som bor i kvarteret Ardennern i Torvalla och kvarteret Väghyveln på Körfältet, minskade mängden vanliga sopor med totalt 15 procent respektive 18 procent under kampanjtiden. Bara med deras förbättrade sopsortering har mängden sopor till förbränning från Östersund, minskat med 31,5 ton/år. Det motsvarar ett helt långtradarlass med sopor mindre per år till värmeverket i Sundsvall. En stor miljövinst som vi alla vinner på.

Tecknad bild: Långtradare med stora lass med sopor på väg till Sundsvall

Men hur gick det i kampen mellan kvarteren? Väghyveln minskade mängden vanliga sopor mest; totalt 18 procent under hela kampanjtiden. I körfältsbornas soppåsar har matavfallet dessutom minskat från 36 procent till 25 procent och det miljöfarliga avfallet har minskat med drygt hälften. Det gör Väghyveln till vinnare!

Men Ardennern får stilpoäng för minskningen av miljöfarligt i vanliga soppåsen
med fantastiska två tredjedelar! Även radhusens dryga fördubbling av utsorterade plastförpackningar. Radhusen har också ställt fram sina soptunnor för tömning färre gånger i år.


Stort grattis till alla vinnare!

Läs mer om tävlingen Vinn vinn - Sopsortering!

Sidan uppdaterad 2018-06-28

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen