Publicerad 2018-07-01

Nu startar Östersunds år som Årets Studentstad

1 juli går startskottet för Östersunds år som Årets Studentstad. Ett år där Östersunds kommun och MittÖs även fortsättningsvis kommer arbeta för att skapa ett bättre Östersund för alla studenter.

Östers

I september kommer återigen massor med härliga studenter från hela Sverige och världen till Östersund och Mittuniversitetet. Det innebär två veckors insparksperiod där Östersund fylls av glada studenter med flaggor och pannband ute på diverse uppdrag. Passa på att hälsa på studenterna och välkomna de nya hit! Missa inte heller Östersundsfesten den 8 september, som hyllar både nyinflyttade och därmed studenter, men också Östersund och de som redan bor här.

I slutet av Östersunds år som studentstad kommer Studentkåren i Östersund även anordna Sveriges Förenade Studentkårers fullmäktige, där alla studentkårer i Sverige är välkomna. Runt 300 besökare kommer närvara vid mötet.

Under hela året kommer Östersunds kommun och MittÖs fortsätta arbetet med att förbättra Östersund för studenterna. MittÖs är ett samverkansforum där Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen är delaktiga.

Varför fick Östersund utmärkelsen?

Sveriges Förenade Studentkårer delar varje år ut priset till en stad som på ett aktivt sätt arbetar för att främja studenters situation och leverne. Utmärkelsen gick i år till Östersund med följande motivering:

En bra studentstad kännetecknas av dialog och god samverkan. En verklig möjlighet för studenter att delta och påverka.

Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen har under en längre tid utvecklat sin samverkan i ett gemensamt samverkansforum – MittÖs.

MittÖs har förmågan att vrida och vända på komplexa frågeställningar – där varje organisation går in med sitt perspektiv i diskussionen – och kommer ut med gemensamma målbilder och strategier där studenternas bästa är fokus. Det gedigna arbetet har och kommer fortsätta att gagna studenterna och deras rätt till inflytande.

Staden kan erbjuda ett aktivt idrottsliv, bostadsgaranti för alla studenter och en god koppling mellan akademi och omgivande samhälle. Att ha ett tryggt boende, ett aktivt studentliv men också möjligheten till ett gott nätverkande – är komponenter som är viktiga för trygghet och meningsfullhet.

Utmärkelsen går därför till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas - före, under, och efter sin utbildning.

Sidan uppdaterad 2018-07-01

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen