Publicerad 2018-07-02

Dans- och musikworkshop för barn och unga i Badhusparken den 4 juli

Gratis dans- och musikworkshop för barn och unga 6-15 år samt konsert för alla. Fira amerikanska nationaldagen i Badhusparken med Kulturskolan!

Bilden föreställer de 4 medlemmarna i bluegrassbandet Blue Mountain Boys. De har cowboyhattar på sig.

Blue Mountain Boys

Fira amerikanska nationaldagen den 4 juli i Badhusparken tillsammans med Östersunds kulturskola och Blue Mountain Boys. Gratis musik- och dansworkshops samt konsert. Fri entré!

Klockan 11.00 -13.00: Bluegrass-workshop i det gröna (musik)

Blue Mountain Boys finns på plats för sång- och låtutlärning. Musikintresserade barn och unga i åldern 6-15 år samlas i björkdungen mellan badhusscenen och lekparken. Tag med eget instrument eller låna på plats av Kulturskolan Östersund. Bandet lär ut två låtar på gehör. En låt framförs av barnen och ungdomarna tillsammans med the Blue Mountain Boys på Badhusparkens scen kl 18!

Badhusparkens café håller öppet med amerikanskt tema och pyntning.

OBS! VID SPÖREGN FLYTTAR ALLT IN PÅ GAMLA TINGSHUSET!

Klockan 14.00 – 16.00 Dans-workshop: clogging

Prova på clogg-dans med clogging-instruktör Peter Danielsson från Blue Mountain Boys. Clogging är en amerikansk dansstil som dansas på Bluegrass och old-time-festivaler. Dansen är en föregångare till steppdansen och sägs ha kommit till Amerika med walesiska sjömän på 1700-talet.

Koreografin är anpassad till barn och unga mellan 6-15 år. Delar av Blue Mountain Boys spelar musik till dansen med kapellmästare Peter Roos från Östersunds kulturskola i spetsen.

Klockan 18.00: Konsert med Blue Mountain Boys och elever

Barn och unga som varit med på workshoparna under dagen är med och framför en av låtarna under konserten!

Blue Mountain Boys är ett etablerat bluegrassband sedan 2003 från Östersund. I sommar åker bandet på turné hela vägen till Rotterdam. Tre av medlemmarna är utbildade musikpedagoger (två på Östersunds kulturskola och en på Birka folkhögskola.)

Sidan uppdaterad 2018-07-02

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen