Publicerad 2018-07-05

Bangkok besöker Östersund för Storsjöcup och studiebesök

Just nu är en delegation på 60 personer från Bangkok på plats i Östersund, dels för att spela fotboll i Storsjöcupen, men också för att göra studiebesök. Besöket är ett led i vänortssamarbetet mellan Bangkok och Östersund som pågått sedan 2014.

person i svarta fotbollsskor är påväg att sparka iväg en boll på en fotbollsplan 

I och med vänortssamarbetet mellan Bangkok och Östersund är en delegation på ungefär 60 personer på besök i Östersund från Thailand. Av dessa är 50 stycken här som spelare eller ledare i Storsjöcupen. Utöver dessa följer en stab på ytterligare tio tjänstemän, varav många arbetar inom barn och utbildningsområdet.

Under torsdagen har de tio personerna bland annat besökt Rådhuset men också Remonthagens förskola för att se hur arbetet fungerar inom förskolorna i Östersund och Sverige.

Bangkok MA trivs på Storsjöcupen

Genom åren har flera lag från Thailand deltagit i Storsjöcupen. De tre lag som är på plats i år från Thailand kommer från klubben Bangkok MA. Bangkok MA har besökt flera cuper i Sverige under åren men föredrar numera endast Storsjöcupen. Detta då de upplever att Östersund och Storsjöcupen är bra arrangerat med bra värdskap, trevliga människor, mycket som händer och en härlig atmosfär.

- Vi är stolta över Storsjöcupen och det fantastiska arbete som görs i samband med evenemanget. Att vi har dessa utbyten ger unika möjligheter till samarbeten och att vi kan lära oss av varandra. Både inom idrotten men även på andra områden, som till exempel det viktiga arbetet med hållbarhet och Agenda 2030. Vänskapsband knyts mellan de barn, ungdomar och vuxna som deltar vilket skapar minnen för livet, säger Jessica Stenbäck, utvecklingsstrateg vid Östersunds kommun.

Bangkok och Östersunds vänortssamarbete

Lag från Bangkok har deltagit i Storsjöcupen under många år. Under 2013 års upplaga av Storsjöcupen knöts goda kontakter mellan städerna. Därefter skickade Bangkoks fullmäktigeordförande ett brev till Östersunds kommun, där de önskade inleda ett vänortssamarbete.

Bangkok ville ingå samarbetet för att lära sig mer om Östersunds arbete med hållbarhetsperspektivet i olika sakfrågor, exempelvis inom miljö, utbildning och folkhälsa. I april 2014 hade båda städerna skrivit under samarbetet.

Sidan uppdaterad 2018-07-05

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen