Publicerad 2018-07-05

Lantbrukare slår kommunens grönytor i år

Sommarens hittills torra väder har lett till att många lantbrukare har fått väldigt dåliga skördar av vall. En lantbrukare från länet får därför slå och ta tillvara på gräset från de av kommunens grönytor som är tillräckligt stora.

en åker i förgrunden med en lada på och skog i bakgrunden

Inom de närmaste dagarna kommer en lantbrukare från länet slå och göra rundbalar av gräset från våra grönytor. Bland annat kommer han att slå gräsytor vid Odensala, Lugnvik, Remonthagen och vid några fäbodar.

Lantbrukaren kontaktade själv Östersunds kommun och frågade om kommunen hade ytor som han kunde få slå gräset på. Det finns en del gräsytor som kommunen själv brukar slå i slutet på sommaren, men dessa får nu lantbrukaren slå istället.

Östersunds kommun har inte favoriserat någon, utan den första lantbrukaren som hörde av sig har fått möjligheten. Eftersom kommunen inte har tillräckligt många stora grönytor finns tyvärr ingen möjlighet att erbjuda fler lantbrukare att ta tillvara på gräset från grönytorna.

Markägare – hör av er till en lantbrukare

Har du som markägare åkrar som du inte slår eller arrenderar ut? Kontakta gärna en lantbrukare i länet och fråga om de vill slå och ta tillvara på gräset som foder till deras djur.

Sidan uppdaterad 2018-07-05

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen