Publicerad 2018-07-09

Östersund femte bästa idrottsstaden i Sverige

Östersund har fått sin högsta placering någonsin i rankingen Sveriges bästa idrottsstad.

Publik som ser på längskidtävlingar

Med 170 jurypoäng knep Östersund femte plats som Sveriges bästa idrottsstad 2018. Anledningarna till Östersunds placering är de framgångar som Östersunds längd- och skidskytteåkare stod för i vinter OS i Pyeongchang, Jämtland Baskets goda resultat som trea i serien och även ÖFK:s resa hela vägen till Europa League.

På förstaplats i årets ranking finns Umeå, därefter följer Uppsala, Linköping, Partille och sedan Östersund på femte plats.

Östersund favorit hos sju jurymedlemmar

50 personer sitter i juryn och samtliga jurymedlemmar gör sin egen topp 10-lista. Dessa 50 listor läggs sedan samman och städerna rankas därefter utifrån poäng. Östersund fick förstaplatsen på sju stycken av jurylistorna.

Läs mer om Östersunds placering och motiveringarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om rankingen

Sveriges bästa idrottsstad har utsetts av SVT sedan 2011 och Östersund har tidigare placerat sig som bäst på sjundeplats 2017. Kravet på de städer som är med är att staden ska ha minst fyra lag eller föreningar på elitnivå inom totalt 24 sporter.

Läs mer om rankingenlänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2018-07-09

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen