Publicerad 2018-07-11

Dags för badutflykt?

I Östersunds kommun finns en hel del badplatser att välja på för ett dopp i sjön eller en badutflykt.

Pojke som hoppar från brygga i sjön

Foto: Tommy Andersson

Det finns inga officiella badplatser som Östersunds kommun ansvarar för. Däremot finns gott om badplatser att ta del av som drivs av andra organisationer eller verksamheter. Närmare bestämt finns 25 stycken badplatser att välja på i Östersunds kommun, till exempel Surfbukten eller Andersön.

Östersunds kommun undersöker regelbundet vattnets kvalité och temperatur på samtliga bassäng- och strandbad inom kommunen för att säkerställa att kvalitén är tillräcklig.

Bada lugnt och var rädda om varandra - läs gärna badtipsen nedan.

Se vilka badplatser som finns i Östersunds kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om badplatserna inom Östersunds kommuns vattenkvalitélänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Badtips

  • Var försiktiga när ni badar. Kom ihåg att drunking i de flesta fall sker tyst utan att personen ifråga viftar på armarna eller skriker. Bada tillsammans och håll koll på varandra.
  • Om du behöver rädda en vuxen person, se till att ha med ”den förlängda armen” – något att hålla mellan dig och den som ligger i vattnet. Det kan vara exempelvis en livboj, en pinne eller en tröja.
  • När du är ute och badar, simma gärna längs med stranden istället för utåt. På så vis håller du dig på mindre djupt vatten. Har du tänkt att dyka? Undersök vattnet och botten där du tänkt dyka innan du hoppar i.
Sidan uppdaterad 2018-07-11

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen