Publicerad 2018-07-12

Anettes medborgarförslag: mer lekattiraljer till Badhusparken

Anette Burström Budh uppskattar och tar gärna del av Badhusparken, men la märke till att många barn behövde köa länge för att kunna använda lekplatsen. Därför bestämde hon sig för att lämna ett medborgarförslag om att placera ut mer lekutrustning för barnen.

kvinna i vita jeans och blått linne i badhusparken framför lekplatsen

Anette Burström Budh som lämnade förslaget om mer lekattiraljer till Badhusparken

Anette och hennes make Stig brukar ofta och gärna ta del av Badhusparken och Vinterparken med sina barnbarn, som även de uppskattar parken. De tar ibland också med saft och bullar för att kunna fika ute.

- Östersund växer och det är mycket barn och även många förskolor som kommer dit och leker nu. Vinterparken och Badhusparken är jättefina, men lekattiraljerna och fikaplatserna under sommaren är underdimensionerade i förhållande till antalet besökare, säger Anette.

Hon ser Badhusparken som en mötesplats för alla åldrar, för att träffa vänner samt att få nya bekanta. Det borde därför vara en självklarhet att det ska finnas möjlighet till lek, sysselsättning och trevnad för barnen.

Anette lämnade därför in ett medborgarförslag till Östersunds kommun om att placera ut mer lekattiraljer och även sittplatser i Badhusparken. Hon menar att Badhusparken är ett omtyckt utflyktsmål för såväl familjer, som för Östersunds förskolor. Det brukar under somrarna ofta vara kö till gungor och klätterställningar.

- Det finns till exempel så få gungor, två gungor för mindre barn upp till kanske tre år, och sedan en gunga för äldre barn och en sittgunga. För barn som vill leka är det så tråkigt att behöva stå och köa i kanske tio minuter för att få vänta på en ledig gunga, menar hon.

Samlade in 41 underskrifter

Att lämna ett medborgarförslag tyckte hon gick bra, och rösterna trillade in. När de tre månaderna hade gått ut för att samla underskrifter för förslaget hade det fått 41 underskrifter. Förslaget gick därmed vidare till kommunfullmäktige. De skickade sedan vidare förslaget för handläggning och beslut hos Miljö- och samhällsnämnden där det nu befinner sig.

- Folk ska inte vara rädda att lämna in eller titta på olika förslag. Det är ett sätt att förbättra Östersund, säger hon.

Mer information

Sidan uppdaterad 2018-07-12

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen